HELIOS UPDATE VIII

Filmavond / Absinterklaas / Studeren met Helios / Taalcafé / Kerstdiner / Gala: The Last Dance / Weekendje weg / In mijn buurt

Mijn vriendin is detective-verslaafd, ‘maar dan vooral de oude detectives, niet de nieuwe’. Ze heeft de hele Sherlock-serie gezien, Endeavour Morse was een hit, vorige week heeft ze Inspector Banks afgerond en nu is het Grantchester. De spaarzame momenten die we samen zijn, zijn we nooit alleen. Altijd is die vernuftige detective er ook bij. Ongezellig? Nee hoor. Ik vind ze ook best leuk én we doen op die manier wat aan ons belabberde Engels. Mijn Engels is niet zo, mede daarom ben ik Nederlands gaan doen. En nu zit ik bij de leukste (en oudste!) studievereniging van Amsterdam, die weer een hoop leuks te bieden heeft. Hieronder volgt de agenda.

Dinsdag 3 december – Filmavond
Vanavond (morgen, als je maandags de update al leest) is het zover! De acco organiseert een filmavondje om eens lekker te ontspannen op de dinsdagavond. Popcorntje, chippie, een reep chocolade en een lekker colaatje erbij en je kunt heerlijk onderuit gezakt genieten van een fijne film. Neem je eigen kussen en dekentje mee om optimaal te kunnen zitten of liggen in de collegebanken. De poll met filmkeuzes staat nog op Facebook. Jouw stem telt, dus laat je horen!

Wanneer: Dinsdag 3 december, 19:00 – 21:00 uur.
Waar: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.04.

Donderdag 5 december – Absinterklaas
Zie wat schijnt er door de bomen, gabber man het is de maan
’t heerlijk avondje van Sinterklaas, in de Gaeper komt eraan
Komende donderdag verwachten we de goedheiligman samen met absint-pieten bij ons in het café. Je kunt een gedichtje schrijven in ruil voor een slokje absint (die gifgroene drank waar kunstenaars zo hard op gaan). Bovendien verschijnen de beste verzen misschien ook nog in de eerstvolgende editie van Absint (het tijdschrift). Reden genoeg dus om donderdag naar de borrel te komen met een gedichtje en die surprise voor je tante maar even te laten voor wat het is. Ze gooit hem toch weg.

Wanneer: Donderdag 5 december, 20:00 – 01:00 uur.
Waar: Café De Gaeper, Staalstraat 4.

Donderdag 12 december – Studeren met Helios
De volgende tentamenweek ligt op de loer en vanzelfsprekend organiseert Helios een studeerdagje, zodat je niet met een onvoldoende het nieuwe jaar in hoeft te gaan. Zorg dat je erbij bent en neem je productiefste zelf mee. We hebben weer een lokaal voor onszelf en wij zorgen voor een kopje thee of koffie en een koekje. Je hoeft je niet aan te melden; er is vrije in- en uitloop.

Wanneer: Donderdag 12 december, 10:00 – 17:00 uur.
Waar: PCH lokaal K.09 (10-13 uur) en lokaal 2.10-2.11 (13-17 uur).

Donderdag 12 december – Taalcafé
Na het studeren kunnen we direct door naar het tweede taalcafé van dit jaar. Het volgt misschien wat snel op het vorige, maar dat is niet zonder reden. Behalve het super interessante onderwerp: Afrikaanse rymklets (rap), zal ook het Jongerenproject aan bod komen over hun zomerreis naar Zuid-Afrika. Zie het facebookevenement voor meer informatie www.facebook.com/events en sorg dat u daar is!
Aansluitend kun je zoals iedere donderdag naar de Gaeper komen voor de borrel (vanaf 20:00 uur).

Wanneer: Donderdag 12 december, 17:00 – 19:00 uur.
Waar: PCH lokaal 1.15.

Vrijdag 20 december – Kerstdiner
De kookcommissie doet zijn stinkende best om dit jaar weer een leuk en gezellig kerstdiner te organiseren. We gaan lekker met het voorbereiden. Binnenkort komt er een evenementje online, dus houd de facebookpagina in de gaten. Klein aandachtspuntje: onze locatie staat ons een beperkt aantal gasten toe. In het Multatulihuis geldt: vol is ook echt vol.

Wanneer: Vrijdag 20 december, tijd nog onbekend.
Waar: Multatulihuis, Korsjespoortsteeg 20, Amsterdam.
Kosten: 7,50 euro per persoon.

Vrijdag 20 december – Kerstgala “The Last Dance”
“Weg met die winterdipjes want de voorpret voor het allerleukste feest van het jaar kan beginnen! 20 december is het weer tijd voor het jaarlijkse FGw-kerstgala! Met een optimaal kerstgevoel de vakantie ingaan of je verdriet wegdrinken van die oh zo moeilijke tentamens, het is allemaal mogelijk. Trek je mooiste jurk of pak aan want de WesterUnie is klaar voor ons!
Het kerstgala vindt dit jaar plaats op 20 december van 23:00 tot 04:00 uur in de WesterUnie, op het terrein van de Westergasfabriek. De deuren sluiten om 00:30, dus zorg dat je op tijd binnen bent!” Tickets koop je via het evenement op facebook: www.facebook.com/events

Wanneer: Vrijdag 20 december, 23:00 – 04:00 uur.
Waar: WesterUnie, Klönneplein 4-6, Amsterdam.

6 t/m 8 maart –  Weekendje Weg (WIDM)
Alle molloten opgelet! Dit jaar organiseert de activiteitencommissie van Helios een ‘Wie is de Mol?-weekend’ naar een nog geheime locatie in Nederland. Het wordt een zoektocht naar de Mol met allerlei leuke opdrachten en ook voor iedereen die niet van het programma houdt, is er genoeg gezelligheid. Het weekend vindt plaats van 6 t/m 8 maart en kost 65 euro inclusief accommodatie, eten en drinken. Aanmelden kan tot 30 december 2019. Schrijf je dus snel in! Het bedrag van 65 euro kun je overmaken naar de rekening van Helios. IBAN: NL37 INGB 0000 0339 83 t.n.v. Studievereniging Helios.

Wanneer: 6-8 maart 2020
Waar: Locatie nog onbekend

In mijn buurt – vrijwilligers gezocht
Stichting ‘In mijn buurt’ zoekt vrijwilligers voor een van hun projecten.
‘Vind jij het leuk om verhalen te schrijven? Dan zijn wij voor ons oral history project op zoek naar jou!’ Zie onderstaande posters (helemaal onderaan) voor meer informatie.

En dan was dit hem weer. We hopen je weer veel te zien tijdens alle activiteiten in de laatste weken van dit jaar. (En maak je niet druk hoor: dat van die detectives en geen moment alleen heb ik iets overdreven.)

Namens bestuur 96,
Liefs en kus
x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close