HELIOS UPDATE VII


Taalcafés / Bekendmakingsborrel / Dansen met Helios Filmavond / Absinterklaas / ‘En dan nog even dit’

Afgelopen week had ik even een dipje. Even nergens zin in, nergens energie voor. Weinig motivatie om te leren en dingen te doen. Dit weekend leerde ik van mijn vriendin dat dat kennelijk heel normaal is rond deze tijd van het jaar. Veel studenten hebben er last van: ze hebben al best lang geen vakantie gehad en gaan ook nog best lang geen vakantie hebben. Kerst lijkt heel dichtbij, maar is nog best ver weg.
Bij de studie van mijn vriendin houden ze hier rekening mee. In de week van het tussentijdse tentamen, worden de studenten niet ook nog vermoeid met colleges. Even een weekje collegevrij en pas aan het eind van de week een toets (ja dat dan weer wel, je kannie niks gaan zitten doen he).
Bij de fgw doen we daar niet aan, wij zijn bikkels (met af en toe een motivatiedipje)! Voor je ontspanning lees je als Helioot om de week de update en kom je naar de gezellige activiteiten die we organiseren. Hieronder trouwens de agenda.

Donderdag 21 november – Taalcafé
HOE GENDERNEUTRAAL IS DE TREINREIZIGER?
Daarover, en over de (on)mogelijkheden van politiek correct taalgebruik geeft dr. Ingrid van Alphen ons een gastcollege ter gelegenheid van het eerste taalcafé.
Ingrid van Alphen is Taalwetenschapster en gespecialiseerd in Taal en Gender. Zij studeerde Nederlands, Tsjechisch en Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bijna 40 jaar als universitair docente bij het Instituut voor Algemene Taalwetenschap van de UvA.
Tijdens het gastcollege vertelt ze over de inzichten die taal- en cognitiewetenschappen bieden; de relatie tussen taalverandering en maatschappijverandering; en vraagt ze zich af of taal eigenlijk wel neutraal kán zijn.
Wij zorgen voor een drankje en een knabbeltje. Hopelijk tot donderdag!

Wanneer: Donderdag 21 november, 17:00 – 18:00 uur.
Waar: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.15.

Donderdag 21 november – Bekendmakingsborrel
Na het mega interessante taalcafé van donderdag, kunnen we ons tezamen verplaatsen naar De Gaeper voor de bekendmakingsborrel. De reisco zal bekendmaken waar de nu al onvergetelijke studiereis naartoe gaat. Oh wat kijken we ernaar uit en wat zijn we benieuwd. Komt dat zien en hoor als eerste voor welke plaats je je reiskoffertje alvast kunt inpakken. Spannond!!!

Wanneer: Donderdag 21 november, 20:00 – 01:00 uur.
Waar: Café De Gaeper, Staalstraat 4.

Donderdag 28 november – Dansen met Helios
Na de borrel van 28 november (volgende week) gaan we dansen met Helios in Paradiso. Vind je het leuk om mee te gaan, laat het ons dan weten. We hebben een beperkt aantal pasjes voor de stille disco en we zouden het leuk vinden als jij erbij bent om met ons (eigenlijk met jezelf en een koptelefoon op je knar) te dansen tijdens een feestelijk avondje uitgaan.

Wanneer: Donderdag 28 november, aansluitend op de borrel.
Waar: Paradiso.

Dinsdag 3 december – Filmavond
De acco organiseert een filmavondje om eens lekker te ontspannen op de dinsdagavond. Popcorntje, chippie, een reep chocolade en een lekker colaatje erbij en je kunt heerlijk onderuit gezakt genieten van een fijne film. Neem je eigen kussen en dekentje mee om optimaal te kunnen zitten of liggen in de collegebanken. De poll met filmkeuzes verschijnt binnenkort op facebook, maar we kunnen alvast verklappen dat het waarschijnlijk een komisch avondje gaat worden.

Wanneer: Dinsdag 3 december, 19:00 – 21:00 uur.
Waar: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.04.

Donderdag 5 december – Absinterklaas
Zie de maan schijnt in de Gaeper, makker staakt uw wild geraas. ’t Heerlijk avondje is gekomen, avondje absinterklaas. Pak die pen en schrijf nu maar, een mooi gedichtje bij elkaar. Pak die pen en schijf nu maar… een mooi gedichtje bij elkaar.
Daaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daaaar wordt aan de deur geklopt, wat mag het zijn? Doe mij een absint shot, maakt mijn keel lekker hot. Daar wordt aan de deur geklopt, wat mag het zijn?

Begint er al iets te dagen? Sinterklaasavond valt dit jaar wonderwel op een donderdag. Traditiegetrouw (tradities zijn discutabel vandaag de dag, maar deze niet!) vieren wij met Helios absinterklaas. Schrijft allen een sinterklaasgedicht over wat dan ook, maar in je reinste taal en come get that shotje absint. Goed verhaal.

Wanneer: Donderdag 5 december, 20:00 – 01:00 uur.
Waar: Café De Gaeper, Staalstraat 4.

Donderdag 12 december – Taalcafé
Het is wat snel na het eerste, maar niet zonder reden houden we op 12 december het tweede taalcafé. Het zal gaan over de verwantschap van het Nederlands met het Afrikaans. Daarnaast komt er iemand van ‘Het Jongerenproject’ vertellen over wat het project inhoudt en over de reis die ze gaan maken naar Zuid-Afrika. (Hier deelden we laatst al een bericht over op de facebookpagina.) Meer informatie volgt in de volgende update.

En dan nog even dit
Op woensdag 4 december organiseren derdejaarsstudenten Taal & Communicatie het Visufest. Zie de poster hieronder voor meer informatie over het symposium en over hoe je je kunt aanmelden.

Voor nu was dit hem weer. We zien je hopelijk gauw; tot de volgende keer!
Namens bestuur 96,

Liefs en kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close