HELIOS UPDATE VI

Weekoverzicht / Borrel / Podiumavond / Taalcafé

Soms meteen als ik de trein uit ben gestapt, soms terwijl ik in pakweg zeven en een halve minuut naar huis wandel, kan ik ‘bij wijze van’ al ruiken wat we gaan eten. Ik woon nog thuis, dus vaak verzint een van mijn ouders wat er gegeten wordt en wordt er ook door een van hen gekookt, maar in principe kan iedereen dit gevoel herkennen (dus ook als je zelf moet beslissen wat je gaat koken). Vanavond kwam ik om iets voor zessen aan op station Zaandijk Zaanse Schans, dus het ging langzaamaan al richting etenstijd, en het was al donker geworden; en ik dacht aan het feit dat de donkere (winter)maanden nu dan toch echt begonnen zijn. Dus ik loop richting huis en het gevoel dat ik eigenlijk al had moeten hebben kwam maar niet, maar zodra ik ons huis binnenstapte werd het toch bevestigd: stamppot boerenkool met worst.
Ik hou helemaal niet zo van ‘Hollandse pot’ (moet ik me nu gaan zitten schamen, geen idee…?). Maar terwijl ik er zo over nadenk, waan ik me wel een klein jongetje dat in zo een typische UNOX-reclame door de regen over straat loopt en met zijn rode regenlaarzen in de plassen springt, verheugd denkend aan de stamppot en worst die straks op tafel staan. En eigenlijk heb ik best genoten van mijn eerste bordje boerenkool van het seizoen. Tot zover mijn gevoelens over het avondeten.

Weekoverzicht
Tijdens de afgelopen week heeft Helios meerdere geslaagde evenementen (mede)georganiseerd. Voor hen die aanwezig waren en het extra gezellig hebben gemaakt, duimpie (Y) (toch?) Voor degenen die er niet waren even een vliegensvlug overzicht, omdat het zulke leuke activiteiten waren:
Woensdag organiseerden we The Haunting of the Humanities, aka het Halloweenfeest in club YOLO. Samen met maar liefst vijf andere verenigingen, met als gevolg ruim 200 enthousiaste griezels, werd het een geslaagde verkleedpartij.
Donderdag hadden we de wekelijkse borrel die, ondanks het latertje van woensdag, ‘gezellig druk’ was.
Vrijdag zijn we met een iets selecter gezelschap met de trein naar Den Haag gereisd, om daar in café Pavlov (leuke tent als je het mij vraagt) met schrijver Rob van Essen te praten over zijn prijswinnende boek De Goede Zoon. Interessante, uiterst vriendelijke man; goed boek; leuke vragen en leuke antwoorden. Kortom, zeer geslaagde eerste leesclub.
En dan nog afgelopen zaterdag, wanneer we met weer andere actieve Helioten het Multatulihuis tot een bordeel hebben omgetoverd voor de museumnacht 2019. In ploegjes van vier gaven we daar afwisselend korte rondleidingen en vertelden we over de vele liefdes en escapades van E.D.D, terwijl in de andere ruimte amoureuze teksten van Multatuli werden voorgedragen. Een leuke en met name een leerzame avond in veel opzichten (inside joke haha!).

Donderdag 7 november – Borrel: De 311e dag van het jaar
7 november, de dag die de geschiedenisboeken in is gegaan als de dag waarop in 1978 Jan Vennegoor of Hesselink werd geboren. ‘V of H’ is de spits die groot werd bij PSV en daar na wat jaren in het buitenland ook zijn carrière afsloot in 2012. In datzelfde jaar werd Barack Obama op 7 november gekozen voor zijn tweede termijn als president van Amerika. En.. het is inmiddels zo gewoon geworden, maar pas twee jaar geleden op 7 november liet Twitter zijn gebruikers 280 tekens in plaats van 140 per tweet gebruiken.
Zo is 7 november een belangrijke dag in de geschiedenis geworden. En donderdag 7 november 2019 gaan wij weer lekker borrelen met elkaar. We zien je in De Gaeper. Tot dan!

Wanneer: Donderdag 7 november, 20:00 – 01:00 uur.
Waar: Café De Gaeper, Staalstraat 4.

Woensdag 13 november – Podiumavond
Volgende week woensdag is het zover: de eerste podiumavond van het jaar. Op het kleine doch eervolle podiumpje bij Kapitein Zeppos is iedere Helioot welkom om zijn of haar talent te tonen. Kun je zingen of dansen, draag je graag poëzie voor, speel je graag toneel of doe je aan cabaret? Meld je voor maandag 11 november 23:00 uur aan met een act. Het hoeft niet van de hoogste kwaliteit te zijn hoor, de Heliboys hadden na hun Europese tour hun beste tijd ook wel gehad… Ik zoek nog wel een aantal acts om een leuk en avondvullend programma te kunnen maken. Stel me niet teleur. Een fotograaf en tweede presentator mogen zich ook nog aanmelden, heel graag zelfs. Stuur ons een mailtje 😊

Wanneer: woensdag 13 november, 20:30 – 23:00 uur.
Waar: boven bij Kapitein Zeppos, Gebed Zonder End 5.

Donderdag 21 november – Taalcafé
HOE GENDERNEUTRAAL IS DE TREINREIZIGER?
Daarover, en over de (on)mogelijkheden van politiek correct taalgebruik geeft dr. Ingrid van Alphen ons een gastcollege ter gelegenheid van het eerste taalcafé.
Ingrid van Alphen is Taalwetenschapster en gespecialiseerd in Taal en Gender. Zij studeerde Nederlands, Tsjechisch en Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bijna 40 jaar als universitair docente bij het Instituut voor Algemene Taalwetenschap van de UvA.
Tijdens het gastcollege vertelt ze over de inzichten die taal- en cognitiewetenschappen bieden; de relatie tussen taalverandering en maatschappijverandering; en vraagt ze zich af of taal eigenlijk wel neutraal kán zijn.
Wij zorgen voor een drankje en een knabbeltje. Hopelijk zien we je de 21e!

Wanneer: Donderdag 21 november, 17:00 – 18:00 uur.
Waar: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.15.

Dit was hem weer. Bedankt voor het lezen. Tot gauw en binnenkort.
Groetjes thuis en een fijn begin van het stamppotseizoen!

Liefs,

Namens bestuur 96,

X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close