HELIOS UPDATE V

Geen tentamenborrel! / Crossing Border (Leesclub) / Halloweenfeest / Podiumavond / Taalcafé (STD’tje)

Waarom krijgen we eigenlijk nooit een lezersbrief? vroeg ik me vanochtend af. Ik was eens begonnen te denken waarover ik in de update kon schrijven en ik dacht: ik schrijf nu dus iedere twee weken een stukje voor jou, – ik hoop steeds als ik je direct aanspreek, dat je je een beetje extra speciaal, gevleid (of vul een ander woord in die trant in) voelt – maar ik heb tot nu nooit iets teruggekregen. In de krant heb je wel van die rubrieken waarin iedere week een lezer iets schrijft over een artikel van een dag of week geleden. Of iemand schrijft zomaar iets wat op de een of andere manier relevant is en verband houdt met de actualiteit, of gewoon iets leuks. Nou ja, het lijkt me leuk om eens iets van je te horen. Dus weet je iets te schrijven over dit; is er iets wat je écht kwijt moet; of heb je iets leuks (of minder leuks) te melden waar je je mede-abonnees mee denkt te vermaken, schrijf het me. Wie weet zit er bij de volgende update wel een lezersbrievenrubriek met jouw stukkie.

Donderdag 24 oktober – Géén borrel

Wegens de tentamenweek is er voor een keer geen borrel. Iedereen is hard aan het studeren (als het goed is) en we willen je je kostbare tijd niet ontnemen. Volgende week is het weer gewoon party time met de verjaarborrel voor Deniki!
(Natuurlijk staat het je vrij om ook komende donderdag een bezoekje aan Bob in de Gaeper te brengen.)

Vrijdag 1 november – Crossing Border (leesclub)

Je hebt nog 10 (tien!) dagen om het prijswinnende boek De Goede Zoon van Libris-literatuurprijswinnaar Rob van Essen aan te schaffen, te lezen en er een leuke vraag over te verzinnen. Zoals je inmiddels weet (of leef je echt onder een steen?!) gaan Helios en de master Redacteur & Editor op vrijdag 1 november naar Den Haag om daar tijdens het culturele evenement Crossing Border met schrijver Rob van Essen in gesprek te gaan over zijn boek. Zorg dat je bij deze unieke leesclub bent, zodat je later aan je kinderen je gesigneerde Van Essen kunt laten zien. (“Wow pap/mam, ontmoetten jullie gewoon schrijvers?! Wij kijken alleen maar naar vlogs echt boring”)

Meld je aan door dit formulier in te vullen https://forms.gle/TuKofwFUdHUYon366.

Wanneer: vrijdag 1 november, 14:30 uur.

Waar: Den Haag (locatie nog onbekend).

Woensdag 30 oktober – Halloweenfeest (costume party)

Voor we vrijdags weer intellectueel gaan doen, is het volgende week eerst tijd voor een griezelfeestje. In de nacht van woensdag op donderdag vieren we Halloween in club YOLO. Kom jij als weerwolf, zombie, als wit wief of toch als prinses of cute kitty? We verheugen ons op je komst en hopen de nacht heelhuids door te komen, zonder dat de vampiers…….. (lees het hardop en zo eng mogelijk aan jezelf voor)

Koop je kaartje via https://forms.gle en tot dan!

Wanneer: woensdag 30 oktober, 22:00 – 03:00 uur.

Waar: Club YOLO, Amstel 178.

Woensdag 13 november – Podiumavond

Mij is de eer toebedeeld om Helios’ podiumavonden te organiseren. Als talent scout ben ik op zoek naar al het kunstzinnigs wat jij als Helioot te bieden hebt. Houd je van zingen, dansen, (je eigen) poëzie voordragen, rappen, een toneelstukje opvoeren of asmr-video’s naspelen… op het toneel van Kapitein Zeppos kan en mag alles. Heb je nooit durven optreden? Don’t worry: je wordt niet beoordeeld op hoe goed je bent, maar op je enthousiasme. Hoe meer acts, hoe leuker, dus meld je vooral aan door even een mailtje naar ons te sturen.

Lijkt het je (ook) leuk om de avond te presenteren of om als fotograaf op te treden (😉), stuur ons dan ook een berichtje. We zijn nog op zoek.
Het belooft in ieder geval een leuke en gezellige avond te worden.

Wanneer: woensdag 13 november, 20:30 – 23:00 uur.

Waar: boven bij Kapitein Zeppos, Gebed Zonder End 5.

Donderdag 21 november – Taalcafé (save the date)

Over precies een maand vindt het eerste taalcafé plaats. Houd het eind van de middag vrij! Van 17:00 tot 17:45 uur is er een ongetwijfeld interessante lezing, gehouden door Ingrid van Alphen. Meer informatie volgt binnenkort.

Deze week doen we het dus even wat rustiger aan, maar volgende week en ook de komende maand ligt er weer een flink aantal leuke activiteiten in het verschiet. Voor nu wensen we je heel veel succes met de tentamens.

We zien elkaar gauw weer!

Liefs en *succeswensknuffel*,

Namens bestuur 96

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close