Helios Update 12 november 2018

Lieve leden, spectaculair nieuws! Ga even rustig zitten als je dit staand aan het lezen was, vouw je benen zodanig dat je apparaat niet in de pot kan vallen als je dit op de wc leest (met apparaat bedoel ik: telefoon, viezeriken), of stop met fietsen als je dit fietsend leest en je leven je lief is. Hou me niet langer in spanning, zegt feitelijk niemand, maar is een oproep waar ik toch gehoor aan zal geven; het 20e lustrum van Helios en daarmee haar honderdste verjaardag is aangevangen! Donderdag 1 november hebben we dit heugelijke feit gevierd in een bomvolle Gaeper met een denderende pubquiz. Ondergetekende zat helaas in een verliezend team, een nederlaag voor alle betrokkenen waarvan de omvang en consequenties nog moeten blijken. Ik klim langzaam uit een diep dal, waar de volgende (lustrum)activiteiten me bij gaan helpen;

Balkje 2

DONDERDAG 15 NOVEMBER; FEEST DER LETTEREN

Donderdag 15 november vervolgen we het lustrumprogramma met het ‘feest der letteren’. Alle letteren van a tot z zullen gevierd worden, uitgezonderd de L van Leon de Winter en de Ö van Özcan Akyol, die we respectievelijk hersendood en irrelevant zullen verklaren. Alle andere letteren zullen groots gevierd worden tijdens deze avond met lezingen, odes, een boekenruilborrel en leesclub, waarbij onder meer Thomas Rosenboom, Arie Storm en onze eigen Jan Rock acte de présence zullen geven. Kijk voor meer informatie over het programma en de gasten op onze facebookpagina of op www.heliosamsteram.com, en ga je thuis op de bank maar gauw zitten lopen te verheugen op deze magische avond.

WANNEER; Donderdag 15 november, inloop 18:00 uur start programma 18:30 uur

WAAR; Universiteitsbibliotheek, Potgieterzaal/Doelenzaal

Balkje 2

VRIJDAG 16 TM ZONDAG 18 NOVEMBER; VENLO

Heb jij aankomend weekend onverwachts niets te doen omdat je tegen de verwachting in geen kaartje kon bemachtigen voor het concert van Tino Martin in buurthuis de Rode Kever? Wil jij in een nabije toekomst indruk maken op de nieuwe vriend van je oma of de poes van de buren door te oreren over je avonturen in ‘het zuiden’? Tegen jou zeg ik: ga aankomend weekend met ons mee naar Venlo. In het kader van de 100e verjaardag van Helios gaan wij van vrijdag 16 tot zondag 18 november een uniek weekend tegemoet in één van de prachtigste steden van het oosten van Noord-Limburg. We vertrekken vrijdagmiddag, komen zondagmiddag terug en je betaalt een luttele 35 euro. Net als de nieuwe donorwet van Pia Dijkstra ben je automatisch ingeschreven en stelen we ergens de komende week 35 euro van je, wil je niet mee, stuur een mailtje. Grapje, en nu bloedserieus zeg ik je: dit wordt een majestueus weekend, schrijf je in via onderstaande link;

https://docs.google.com/forms/d/1XBWBSORkFNO7Ox4ibVURNpJ0cpqZOyRxM6sW8iQBiKU/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR2S9m9hoE8CQxNYW1Wk101AthdhbN0HwmyvNToKEXXwl6hdJXjrOpaNnVE

Balkje 2

DONDERDAG 22 NOVEMBER; SPELLETJESBORREL

Mis jij die avondjes met je familie uit Waddinxveen, op een tragische novemberavond met zijn allen bij de open haard terwijl jullie je warmde aan een gezellig potje Russisch Roulette? Die ouderwets gezellige sinterklaasavond bij Frits waarbij kleine jij aan het eind van de avond mocht toezien hoe je ouders, ooms en tantes zich kostelijk vermaakten met de ‘choking challange’? Voor deze nostalgische gevoelens en meer bieden wij op donderdag 22 november soelaas met een heuse spelletjesborrel! Wij zullen enkele giga-gantisch-gave spelletjes meenemen, maar voel je zeker vrij om dit ook te doen. Als alles soepel verloopt zijn we dan aan het eind van de avond dronken, hebben we ons door vuistdikke stapels spelregels heen geworsteld, zijn alle bordspelletjes met een stanleymes in stukken gesneden en hebben we het twisterdoek door de brievenbus van de Stopera gepropt. Wees hierbij en leer wat niet tegen je verlies kunnen is!

WANNEER; Donderdag 22 november 20:00 uur

WAAR; Café de Gaeper

Balkje 2

HELIOOT VAN DE MAAND

Geïnspireerd door dictaturen en andere minder frisse regimes heeft het Politbureau van Helios wat nieuws bedacht: de Helioot van de maand. Aan elk begin van de maand zal deze feestelijk onthuld worden door middel van een virtueel standbeeld en digitale liefdesverklaring. De rest van de maand draagt het Helios bestuur deze uitverkorene op een draagstoel door het PCH terwijl ze lieve woordjes in zijn of haar oor prevelen. Wil jij kans maken op deze onmetelijke eer en onovertroffen aanbeveling op je CV? Mis dan geen enkele activiteit meer en/of scoor zo veel mogelijk punten met de ‘Helioot van de Maand Bingokaart’ die binnenkort op www.heliosamsterdam.com verschijnt (en waar momenteel ook nog allerlei andere spannende ontwikkelingen gaande zijn).

Balkje 2

Psalmen, 91b, 11; God is nobel, god is machtig, god heeft een pik van één meter tachtig, de Helios Update was opnieuw prachtig. Amen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close