Helios Update 26 november 2018

Lieve leden,

Ruim een week geleden kwam er in de stad een Spaanse heilige aan voor zijn ‘never ending tour’ – en dan heb ik het niet over Julio Iglesias. Het journaille van Helios was aanwezig om te factchecken of Jeroen Krabbé inderdaad was vervangen door Erik van Muiswinkel. Na grondig en gedegen onderzoek onder de tabberd van de heilige Nicolaas kunnen wij bij deze onthullen dat de Sint dit jaar nog steeds een typetje van Krabbé is. Volgend jaar zal van Muiswinkel pas zijn opwachting maken, bleek later. Onze lippen pletten zich tot een spijtig streepje. Verder in het nieuws deze week;

Balkje 2

VRIJDAG 30 NOVEMBER; PODIUMAVOND

Aanstaande vrijdag zullen wij in groten getale klaar zitten voor een spectaculaire podiumavond in het kader van de 100e verjaardag van Helios. Huidige leden én alumni zullen het podium betreden, een al dan niet verrassende performance geven, waarna het publiek hem en/of haar zal belonen met een ovationeel applaus. Onze haren zullen harder wapperen dan bij een goochel act van Hans Klok, het publiek zal volgzamer zijn dan de fans van Dotan en de outfits zullen uitbundiger zijn dan die van de Toppers. Komt dit zien.

WAAR; Kapitein Zeppos (Gebed zonder End 5)

WANNEER; Vrijdag 30 november; inloop 20:00, start programma 20:30

Balkje 2

DINSDAG 4 DECEMBER; TAALTOP – 100 jaar Nederlandse taalkunde aan de UvA

Tekenden we honderd jaar geleden ook massaal boompjes? Waarschijnlijk niet. Maar wat deden we dan wel en wat doen we over vijftig jaar?
Op dinsdag 4 december organiseren we een onvergetelijke avond, met een openingslezing en een daarop volgend debat over de toekomst van taalwetenschap door mensen uit de top van het vakgebied.
Wie komen er spreken? Dat lees je vanaf vandaag op de website (heliosamsterdam.com) en in het Facebook evenement.

WAAR; Doelenzaal, Universiteitsbibliotheek

WANNEER; Dinsdag 4 december; inloop 18:15, start programma 18:30

Balkje 2

DONDERDAG 6 DECEMBER; ABSINTERKLAAS

Het is jullie wellicht ontgaan, want je hoort er vrijwel niets over dit jaar; de goedheiligman is weer in Nederland voor zijn jaarlijkse tournee. Dieuwertje Blok probeert dit nog wanhopig onder onze aandacht te brengen, maar om 18:15 hebben wij natuurlijk allang afgestemd op 4 voor RTL Boulevard. Desalniettemin zal Nicolaas op 6 december de Gaeper aandoen tijdens zijn schnabbeltoer, waar hij de gedichten zal aan horen die ter ere van zijn verjaardag door júllie zijn geschreven. Een deskundige jury, uitverkoren door onze lieve vrienden van Absint, zal deze vervolgens beoordelen waarna de winnaar een adembenemende prijs wacht. Neem op deze 6e december dus allemaal een gedicht mee naar de Gaeper en vier met Helios de verjaardag van die ouwe!

WAAR; Café de Gaeper

WANNEER; Donderdag 6 december; 20:00 uur

Balkje 2

-VACATURE-
De UvA zoekt een student-assistent om de studie voor eerstejaarsstudent Dora toegankelijk te maken. Dat is een betaalde functie voor 6 uur in de week. De werkzaamheden zijn onder andere het helpen downloaden en leesbaar maken van studiemateriaal en zoeken naar literatuur. Zie voor de rest de vacature op de site van de UvA.
Hopelijk is er iemand uit het eerste jaar of een andere student die Dora wil helpen!

Voor meer info; http://student.uva.nl/fgw/shared/studentensites/fgw/fgw-gedeelde-content/nl/nieuws/2018/11/gezocht-student-assistent.html?fbclid=IwAR0mp6iJhrwpLlYlxATGTPhPaQMBDUcuNcKWORo_mJ0fcoHhddwONIuZbLc

Balkje 2

VERDER IN DECEMBER

Verder weg dan de twee weken die deze weekmail bestrijken, maar noteer alvast in jullie agenda’s, schrijf op jullie voorhoofden en vertel tegen jullie oma’s dat;

  • De activiteitencommissie op maandag 10 december een filmavond organiseert. Tijd en plaats worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt (maar reken op een uur of 17:30), over de te bekijken films mogen jullie mee stemmen. Stemlokaal is het pashokje van de Primark, stembiljetten vallen deze week op jullie deurmat.
  • Er op 21 december een spetterend kerstgala wordt georganiseerd in de Tolhuistuin. De galacommissie van de faculteit der geesteswetenschappen heeft in haar almachtige wijsheid dit feest de naam ‘Snow Ball Faculty Holiday Gala’ gegeven, maar ondanks dat wordt het natuurlijk magisch. Kaartjes voor dit evenement zullen voor de leden van studieverenigingen geesteswetenschappen €10,- kosten, voor niet-leden €12,-. Kaartjes kunnen gekocht worden via onderstaande link;

http://www.ses-uva.nl/gala-ticket/?fbclid=IwAR379MwpBLanLp1rzomzjkotT8E3fnnmGAm-OJ3YQ8xOROQbpvkR0in8qOE

Balkje 2

Tot slot sluiten we deze weekmail af met de onvolprezen Lévi Weemoedt, naar aanleiding van het afgelopen week gepresenteerde ‘Nationale Preventieakkoord’ van de broer van Leo Blokhuis. Heb een fijne week.

‘Het roken heb je/ opgegeven/ Je drinkt niet meer/ wat he is geweest/ Jammer alleen/ dat gezonder leven/ zo schadelijk is/ voor je geest’

Liefs,

Bestuur 95

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close