Nieuwe studenten

Welkom nieuwe studenten!

Helios organiseert jaarlijks veel verschillende activiteiten die regelmatig, sommige zelfs wekelijkse of maandelijks, terugkeren. Hieronder een kort overzicht van een aantal van deze activiteiten. Ben je benieuwd naar de sfeer binnen Helios en wil je nu al een activiteit meemaken? Dat kan! Stuur gerust een mailtje naar helios-fgw@uva.nl, dit kan natuurlijk ook voor al je andere vragen!

Introductieweekend eerstejaars: Venlo 2020

Ledenvoordeel – eenmalig – ontspanning

Nieuwe gezichten, een nieuwe school, een nieuwe fase, de overgang naar de universiteit is al groot genoeg. Daarom zorgen wij er, door middel van een introductieweekend, voor dat je iedereen wat beter leert kennen. Ook laten we je in dit weekend kennis maken met ons als studievereniging.
In het begin van het jaar zullen wij met een groep eerstejaars vertrekken naar het zuidelijke Venlo. Hier zullen wij overnachten in een oude bioscoop en zorgen wij voor verschillende activiteiten! Natuurlijk zullen we ook kennismaken met de schoonheid van de stad. Het doel van dit tripje is Helios en je studiegenoten beter te leren kennen!

Door de extra maatregelen om het coronavirus te stoppen hebben we besloten dit jaar niet naar Venlo te gaan.

Lezingen

Gratis – meerdere keren per jaar – studiegerelateerd

Elk jaar organiseren we lezingen over verschillende onderwerpen. Meestal hebben we gastsprekers uit verschillende vakgebieden. Zo hebben we historisch met Helios, Helios communiceert en taalcafés. De lezingen gaan over onderwerpen die tijdens colleges niet besproken worden. Je leert op een andere manier kijken naar de verschillende vakgebieden. Dit alles gebeurt in informele sfeer en we genieten tijdens deze lezing dan ook van lekkere hapjes en drankjes.
Na afloop is er de gelegenheid gezellig met elkaar nog wat te gaan eten voor we ons aansluiten bij de wekelijkse borrel!

Leesclub

Gratis – drie keer per jaar – studiegerelateerd

In samenwerking Moderne Letterkunde organiseert Helios sinds een paar jaar de Leesclub. Het idee is dat een gekozen boek wordt gelezen door de aanwezigen waar op de avond van de Leesclub in een informele setting over wordt gesproken. Onder het genot van een hapje en drankje zal een gesprek plaatsvinden over het boek. Vaak is dit met een docent en af en toe zelfs met een schrijver! Ook dit evenement sluit mooi aan op de wekelijkse borrel!

Wekelijkse borrel en themaborrels

Gratis – wekelijks – ontspanning

Om je studiegenoten en andere vrienden van Helios niet te hoeven missen, vindt er iedere donderdag (behalve tijdens tentamenweken en vakanties) een borrel plaats in Café de Gaeper. We gaan dan gezellig rond de tafel, kletsen, lachen en maken er met z’n allen een mooie avond van!
Buiten deze borrel organiseren wij ook regelmatig themaborrels die van tevoren bekend gemaakt worden. Zo hebben we een Absinterklaasborrel (georganiseerd met Absint, het tijdschrift over neerlandistiek aan de UvA), Halloweenborrels, Spelletjesborrels en Dansborrels, waarbij we De Gaeper verlaten en met de voetjes van de vloer gaan!

Studiereis

Afhankelijk van locatie – eenmalig – ontspanning & studiegerelateerd

De studiereis, een evenement waar veel Helioten het hele jaar op wachten en wat bij voorbaat al het hoogtepunt van het jaar is. De reis wordt georganiseerd door onze reiscommissie. Zij zullen vanaf het begin van het jaar vaak bij elkaar komen om een locatie te zoeken en hier een zo goed mogelijk programma omheen te bouwen. We zullen musea bezoeken, steden bekijken en natuurlijk een bezoekje brengen aan een plaatselijke universiteit. Maar de studiereis is natuurlijk niet compleet als er niet gefeest en ontspannen wordt, dus ook het nachtleven van de locatie zullen we gezamenlijk verkennen! 

Toneelstuk

Ledenvoordeel – eenmalig – ontspanning & studiegerelateerd

Sinds een paar jaar bestaat er binnen Helios een toneelcommissie. Wij zijn hier ontzettend blij mee en vorige jaren is gebleken dat het een groot succes is! Aan het begin van het jaar worden de commissieleden en acteurs gekozen en zullen zij er vanaf dat moment hard voor werken om tegen het einde van het jaar een geweldig toneelstuk op de planken te zetten. Het kan hier gaan om een modern stuk of een opvoering van echte klassiekers in een modern jasje.

Feestjes

Ledenvoordeel – verspreid over het jaar – ontspanning

Naast het harde studeren is het af en toe natuurlijk ook tijd voor een goed feestje! Vaak organiseren verschillende studieverenigingen binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen samen feestjes om zo de leden ook de mogelijkheid te geven om in contact te komen met andere opleidingen binnen de FGw en zo meer studenten te leren kennen! Sommige feesten hebben een specifiek thema, denk hierbij aan Halloween en kerst, maar er zullen ook feestjes voorbij komen die er gewoon zijn om lekker los te gaan zonder reden!

Podiumavond

Ledenvoordeel – 3 keer per jaar – ontspanning & studiegerelateerd

Buiten het uitblinken binnen je eigen opleiding, bieden wij ook de mogelijkheid om op andere gebieden je creativiteit te kunnen uiten. Ben jij dus goed in dichten, voel jij je een goede stand-up comedian of speel jij de sterren van de hemel op een muziekinstrument? Dan is dit helemaal iets voor jou!
Drie keer per jaar zal er een Podiumavond plaatsvinden, waarvan er één een Podiumavond XXL is, die we organiseren met andere studieverenigingen binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen.

MEER INFORMATIE

Wij hopen natuurlijk dat je gezellig lid wordt van Helios! Meer informatie over ons is te vinden op Facebook en onze Instagram. Mailen mag ook altijd, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken via helios-fgw@uva.nl

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: