Nieuwe studenten

Welkom nieuwe studenten!

Helios organiseert jaarlijks veel verschillende activiteiten die regelmatig, sommige zelfs wekelijkse of maandelijks, terugkeren. Hieronder een kort overzicht van een aantal van deze activiteiten. Ben je benieuwd naar de sfeer binnen Helios en wil je nu al een activiteit meemaken? Dat kan! Stuur gerust een mailtje naar helios-fgw@uva.nl, dit kan natuurlijk ook voor al je andere vragen!

Introductieweekend eerstejaars: Venlo 2019 en aanmelden

Ledenvoordeel – eenmalig – ontspanning

Nieuwe gezichten, een nieuwe school, een nieuwe fase, de overgang naar de universiteit is al groot genoeg. Daarom zorgen wij er, door middel van een introductieweekend, voor dat je alvast wat gezichten kent voor je de colleges inloopt en je hopelijk wat meer op je gemak voelt. Ook laten we je in dit weekend kennis maken met ons als studievereniging.
In het begin van het jaar, aan het einde van de vakantie, zullen wij met een groepje eerstejaars vertrekken naar het zuidelijke Venlo. Hier zullen wij overnachten in een oude bioscoop en zorgen wij voor verschillende activiteiten! Natuurlijk zullen we ook ‘s avonds het nachtleven van Venlo verkennen en kennismaken met de schoonheid van de stad. Het doel van dit tripje is dus om nog even tot rust te komen voor je aan je nieuwe studie begint en om Helios en je studiegenoten te leren kennen!

Klik hier om lid te worden van Helios en/of je aan te melden voor het introductieweekend in Venlo!

Taalcafé

Gratis – 4 keer per jaar – studiegerelateerd

Er zullen aankomend jaar weer 4 taalcafés georganiseerd worden, in samenwerking met de vakgroep Taalkunde. Dit houdt in dat een gastspreker ons iets komt vertellen over een onderwerp binnen de taalkunde. Vaak zijn dit onderwerpen die je kennis binnen de taalkunde verbreden en je naar een andere kant naar het vak leert kijken dan je leert in colleges. Dit alles gebeurt in informele sfeer en we genieten tijdens deze lezing dan ook van lekkere hapjes en drankjes.
Na afloop is er de gelegenheid gezellig met ons nog wat te gaan eten voor we ons aansluiten bij de wekelijkse borrel!

Leesclub

Gratis – eens per twee maanden – studiegerelateerd

In samenwerking Moderne Letterkunde organiseert Helios sinds twee jaar de Leesclub. Het idee is dat een door een docent gekozen boek wordt gelezen door de aanwezigen waar op de avond van de Leesclub in een informele setting over wordt gesproken. Onder het genot van een hapje en drankje zal een gesprek plaatsvinden. Het idee is dus niet dat de docent een college geeft, maar dat er actief door de deelnemers wordt gepraat over het gekozen boek.
Ook dit evenement sluit mooi aan op de wekelijkse borrel!

Wekelijkse borrel en themaborrels

Gratis – wekelijks – ontspanning

Om je studiegenoten en andere vrienden van Helios niet te hoeven missen, vindt er iedere donderdag (behalve tijdens tentamenweken en vakanties) een borrel plaats in Café de Gaeper. We gaan dan gezellig rond de tafel, kletsen, lachen en maken er met z’n allen een mooie avond van!
Buiten deze borrel organiseren wij ook regelmatig themaborrels die van tevoren bekend gemaakt worden. Zo hebben we een Absinterklaasborrel (georganiseerd met Absint, het tijdschrift over neerlandistiek aan de UvA), Halloweenborrels, Spelletjesborrels en Dansborrels, waarbij we De Gaeper verlaten en met de voetjes van de vloer gaan!

Voetbaltoernooi

Ledenvoordeel – eenmalig – ontspanning

Een keer per jaar gaan we de strijd aan tegen andere studieverenigingen om die felbegeerde wisselbeker te bemachtigen. Met zelf samengestelde teams zal de dag in het teken staan van voetbal, sportiviteit en vooral gezelligheid. Dit, en andere sportieve activiteiten, wordt georganiseerd door de sportcommissie van Helios. Zij zullen ons als Helioten laten ontspannen via sport en brengen ons naar de overwinning!

Studiereis

Afhankelijk van locatie – eenmalig – ontspanning & studiegerelateerd

De studiereis, een evenement waar veel Helioten het hele jaar op wachten en wat bij voorbaat al het hoogtepunt van het jaar is. De reis wordt georganiseerd door onze reiscommissie. Zij zullen vanaf het begin van het jaar vaak bij elkaar komen om een locatie te zoeken en hier een zo goed mogelijk programma omheen te bouwen. We zullen musea bezoeken, steden bekijken en natuurlijk een bezoekje brengen aan een plaatselijke universiteit. Maar de studiereis is natuurlijk niet compleet als er niet gefeest en ontspannen wordt, dus ook het nachtleven van de locatie zullen we gezamenlijk verkennen! 

Toneelstuk

Ledenvoordeel – eenmalig – ontspanning & studiegerelateerd

Sinds vorig jaar bestaat er binnen Helios een toneelcommissie. Wij zijn hier ontzettend blij mee en vorig jaar is gebleken dat het een groot succes is! Aan het begin van het jaar worden de commissieleden en acteurs gekozen en zullen zij er vanaf dat moment hard voor werken om tegen het einde van het jaar een geweldig toneelstuk op de planken te zetten. Dit jaar zal dit een bewerking zijn van het stuk Lucifer van Joost van den Vondel.

Feestjes

Ledenvoordeel – verspreid over het jaar – ontspanning

Naast het harde studeren is het af en toe natuurlijk ook tijd voor een goed feestje! Vaak organiseren verschillende studieverenigingen binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen samen feestjes om zo de leden ook de mogelijkheid te geven om in contact te komen met andere opleidingen binnen de FGw en zo meer studenten te leren kennen! Sommige feesten hebben een specifiek thema, denk hierbij aan een Introductiefeest, Gala en Eindfeest, maar er zullen ook feestjes voorbij komen die er gewoon zijn om lekker los te gaan zonder reden!

Podiumavond

Ledenvoordeel – 3 keer per jaar – ontspanning & studiegerelateerd

Buiten het uitblinken binnen je eigen opleiding, bieden wij ook de mogelijkheid om op andere gebieden je creativiteit te kunnen uiten. Ben jij dus goed in dichten, voel jij je een goede stand-up comedian of speel jij de sterren van de hemel op een muziekinstrument? Dan is dit helemaal iets voor jou!
Drie keer per jaar zal er een Podiumavond plaatsvinden: een gewone Podiumavond, een Bandjesavond en een Podiumavond XXL, die we organiseren met andere studieverenigingen binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen.

MEER INFORMATIE

Misschien hebben jullie al lang en breed uitgezocht hoe jullie tijd op de universiteit eruit gaat zien, misschien word je ondertussen al helemaal gek van alle verschillende opleidingen die de UvA te bieden heeft of misschien is je enige kleine dilemma nog de keuze tussen Nederlandse Taal & Cultuur of Taal & Communicatie… Wij hopen natuurlijk dat je voor een van de laatste opties gaat en gezellig lid wordt van Helios! Ben je er echter nog niet helemaal uit? Bekijk dan vooral op je gemak de verschillende bacheloropleidingen van de UvA en houd vooral de Bachelor- en Proefstudeerdagen in de gaten!

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: