Helios update 10

Helios update 10

Bierproeverij/historisch met Helios/studeren/taalcafé/dineren/WNF/podiumavond XL

Lieve Helioot,

Dit is alweer update 10. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Nog altijd type ik met liefde deze nieuwsbrief speciaal voor jou. Nu verwachten jullie misschien een mega speciale update, omdat het mijn tiende update is, maar eigenlijk heb ik weinig nieuws te melden. Gelukkig snappen wij als studenten allemaal het belang van herhalen dus dat ga ik dan ook maar doen. Even kort herhalen wat er ook alweer allemaal op de planning staat, want dat is behoorlijk veel deze maand. Goed hou je vast, want we gaan beginnen.

Bierproeverij voor de Gaeper: 11 maart 20:00

Op 11 maart organiseren wij een actie voor de Gaeper! Dennis zal voor onze leden een pakketje maken met daarin speciaalbiertjes (ook zonder alcohol). De mensen die zich hadden ingeschreven voor de wachtlijst hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk. Wil je wel gewoon komen borrelen donderdag, maar dan zonder biertjes van de Gaeper? Dat kan natuurlijk! Wij delen de link naar Zoom later met jullie.

Historisch met Helios: 15 maart 17:00

Op 15 maart willen wij voor Historisch met Helios naar een lezing van Spui25 over boeken in Batavia. Hoogleraar boekwetenschap Lisa Kuitert zal tijdens deze lezing uniek beeldmateriaal laten zien en vertellen over de zeer levendige boekcultuur in Nederlands-Indië. Mega interessant dus! Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Studeren met Helios: 18 maart 10:00 – 15:00

Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp is, maar helaas hoort het bij ons studentenleven: de tentamenweek. Hij komt er weer aan en dus lijkt het ons verstandig een dag samen te gaan studeren. Iemand anders zien leren doet voor mij altijd wonderen dus kom deze dag ook langs! Kom een uurtje of de hele dag, het maakt ons echt niet uit. Samen trekken we elkaar er wel doorheen.

Taalcafé: 22 maart 17:00

Op maandag 22 maart gaan wij met Helios naar een lezing van universitair docent taalkunde Caitlin Meyer. Caitlin zal tijdens deze lezing iets vertellen over taalregels en het begrijpen van getallen. Hoe leren kinderen tellen? En hoe helpen taalregels bij het leren tellen? Caitlin zal het ons allemaal uitleggen en na afloop is er ruimte voor vragen. Aanmelden voor deze lezing is verplicht en kan via deze link.

Happy birthday dinner: 25 maart 18:30

Aangezien de sneeuwstorm des doods de vorige editie het dineren met Helios heeft verpest gaan we het gewoon opnieuw proberen. We hebben in maart twee jarigen onder ons (Fieke en ikzelf!) dus organiseren we een happy birthday dinner! Op 25 maart bestellen we weer voor elkaar eten en maken we er een digitaal feestje van. Ook de vragenlijst over de liefde kon vorige keer niet doorgaan dus die hebben jullie nog tegoed. Aanmelden voor het dineren is verplicht en kan via deze link.

Helios voor het WNF: hele maand maart

Wow wat hebben we al een enorm bedrag bij elkaar weten te sporten voor het WNF! Het bedrag schoot omhoog toen we begonnen waren met de actie. De teller staat nu op €343,-. Aanmelden voor ons team of doneren kan nog altijd via deze link!

Podiumavond XL: 1 april 20:00

Op 1 april is het tijd voor een podiumavond XL! Deze podiumavond is een samenwerking tussen Helios, Kanvas en VOS. Maak een filmpje van jezelf en jouw talent en mail deze video voor 22 maart naar: helios-fgw@uva.nl met als onderwerp ‘Podiumavond XL’. De video mag maximaal 8 minuten duren en verder zijn jullie helemaal vrij! Doe een dansje, zing een lied, bespeel je gitaar of vertel een mop. Geen zin om iets op te nemen, maar wel zin om te komen kijken? Dat mag natuurlijk ook! Tegen die tijd zullen we de link naar YouTube en Zoom met jullie delen via de socials.

Ik spreek jullie allemaal hopelijk snel!

Dikke knuffel,

Lars

Namens bestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close