Helios update 9

Bonding night met ACD/filmavond/bierproeverij/historisch met Helios/studeren/taalcafé/dineren/WNF

Lieve Helioot,

Tijdens het symposium van afgelopen donderdag heb ik van onze Jeroen Jansen geleerd dat je in een brief moet inspelen op mogelijke bezwaren van je lezer. Proleptische onderhandeling noemt Jeroen dat. Ik ga in deze update eens proberen of ik net zo goed kan onderhandelen als Bredero:

Ik weet dat jullie allemaal hartstikke druk zijn en ik hoor sommige van jullie al zeggen dat jullie geen tijd hebben om deze update te lezen. Toch wil ik jullie vragen deze leuke e-mail te lezen. Ik zal hem kort houden om jullie kostbare tijd enigszins te sparen en ik doe een plechtige belofte dat de evenementen in deze update echt heel leuk zijn. Als tegenprestatie voor het lezen van deze mail zullen jullie meer dan welkom zijn bij al onze evenementen en ik beloof jullie ook dat de trouwe lezers van deze update een speciaal plekje krijgen in mijn hart. Ik weet het is misschien een beetje teveel gevraagd, maar ik hoop jullie nu toch overtuigd te hebben om verder te lezen en ik benadruk nog maar eens dat ik jullie dankbaar ben. Het mogen innemen van jullie kostbare tijd is een ware eer.

Bonding night met ACD: 25 februari 20:00

Aanstaande donderdag hebben we weer een activiteit met een andere studievereniging. We gaan een poging doen de chemie te vinden tussen de neerlandistiek en scheikunde. Samen met het Amsterdams Chemisch Dispuut gaan we speeddaten en spelletjes spelen om onze horizon te verbreden. Dit evenement wil je absoluut niet missen, dus hou deze datum vrij en vul dit formulier even snel in! Aanmelden is namelijk verplicht.

Filmavond: 4 maart 20:00

Haal alvast maar popcorn in huis, want er staat weer een filmavond op de planning! Op donderdag 4 maart gaan we gezellig een Netflix party houden. Op Facebook staat in het evenement een poll zodat jullie zelf een film kunnen uitkiezen. Is dat niet democratisch?

Bierproeverij voor de Gaeper: 11 maart 20:00

Op 11 maart organiseren wij een actie voor de Gaeper! Dennis zal voor onze leden een pakketje maken met daarin speciaalbiertjes (ook zonder alcohol). We zijn momenteel nog hard bezig aan deze activiteit en we zullen jullie zo snel mogelijk meer informatie geven over de prijs van de pakketjes (Helios betaalt ook een deel!) en de manier waarop jullie de pakketten kunnen krijgen. Belangrijk is het dat er maar een bepaald aantal leden mee kan doen met deze activiteit. Doordat nog niet alles rond is maken we nu een aanmeldformulier voor de wachtlijst. Als we meer informatie hebben zullen we de informatie met de mensen op de wachtlijst delen en is het mogelijk te besluiten wel of niet mee te doen.

Historisch met Helios: 15 maart 17:00

Op 15 maart willen wij voor Historisch met Helios naar een lezing van Spui25 over boeken in Batavia. Hoogleraar boekwetenschap Lisa Kuitert zal tijdens deze lezing uniek beeldmateriaal laten zien en vertellen over de zeer levendige boekcultuur in Nederlands-Indië. Mega interessant dus! Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Studeren met Helios: 18 maart 10:00 – 15:00

Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp is, maar helaas hoort het bij ons studentenleven: de tentamenweek. Hij komt er weer aan en dus lijkt het ons verstandig een dag samen te gaan studeren. Iemand anders zien leren doet voor mij altijd wonderen dus kom deze dag ook langs! Kom een uurtje of de hele dag, het maakt ons echt niet uit. Samen trekken we elkaar er wel doorheen.

Taalcafé: 22 maart 17:00

Op maandag 22 maart gaan wij met Helios naar een lezing van universitair docent taalkunde Caitlin Meyer. Caitlin zal tijdens deze lezing iets vertellen over taalregels en het begrijpen van getallen. Hoe leren kinderen tellen? En hoe helpen taalregels bij het leren tellen? Caitlin zal het ons allemaal uitleggen en na afloop is er ruimte voor vragen. Aanmelden voor deze lezing is verplicht en kan via de link.

Happy birthday dinner: 25 maart 18:30

Aangezien de sneeuwstorm des doods de vorige editie het dineren met Helios heeft verpest gaan we het gewoon opnieuw proberen. We hebben in maart twee jarigen onder ons (Fieke en ikzelf!) dus organiseren we een happy birthday dinner! Op 25 maart bestellen we weer voor elkaar eten en maken we er een digitaal feestje van. Ook de vragenlijst over de liefde kon vorige keer niet doorgaan dus die hebben jullie nog tegoed. Aanmelden voor het dineren is verplicht en kan via deze link.

Helios voor het WNF: hele maand maart

Normaal organiseert het WNF in maart een Earth Hour Run, maar door een inmiddels bekende reden zal dat evenement niet doorgaan. Daarom hebben wij besloten een eigen actie te starten met onze leden. De hele maand maart gaan wij proberen zoveel mogelijk kilometers af te leggen voor een groenere wereld. Pak je skeelers, je hardloopschoenen of je fiets er maar bij en doe met ons mee! Via de link is het mogelijk om lid te worden van ons team en sponsoren te bereiken. Vanaf 1 maart is het via blogberichten mogelijk al je sportieve kilometers te delen op de actiepagina! Wil je zelf liever niet meedoen, maar wel je steentje bijdragen aan natuurbehoud en bescherming van wilde dieren? Via deze link is het ook mogelijk (een kleine) donatie te doen.

Gaeper pubquiz

Tot slot hebben we nog een berichtje vanuit de Gaeper. Deze activiteit is niet georganiseerd vanuit Helios, maar we willen het toch met jullie delen:

Hallo lieve Gaeper vriendjes en vriendinnetjes, wat is het al akelig lang dat we elkaar niet gezien hebben. Ik hoop dat alles met jullie ook nog goed gaat. Om toch weer eens contact te maken en, wellicht heel even onze zorgen te doen vergeten, zal op vrijdagavond 26 februari de Grote Gaeper Pubquiz plaatsvinden. Uiteraard is ook Dennis erbij. Het gaat allemaal via Zoom dus je hoeft niet fysiek bij je teamgenoten te zijn (mag natuurlijk wel). Je kunt meespelen vanuit je bed, de caravan of zelfs terwijl je de hond uitlaat. Geef je dus snel op door een mailtje te sturen naar ronaldminnaard@gmail.com met je teamnaam en eventueel teamleden. Het maximaal aantal teamleden is 4.

Zo heeft het proleptisch onderhandelen in de inleiding van de update zin gehad? Hebben jullie deze digitale brief allemaal tot het einde gelezen? Ik hoop het. Voor iedereen die bij dit punt nog niet is afgehaakt heb ik een speciaal plekje in mijn hart vrij (en ook als je het niet gehaald hebt snap ik dat wel. Tijd is tenslotte geld). Ik spreek jullie snel fijne vrienden.

Dikke knuffel,

Lars

Namens bestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close