Helios update 6

Leesclub/Kanvas x Helios/carrière-avond

Lieve Helioot,

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne vakantie gehad hebben. Dat de feestdagen ondanks alles toch nog een beetje gezellig waren en dat jullie knallend aan het nieuwe jaar zijn begonnen. Zelf heb ik een heerlijke vakantie gehad. De feestdagen waren erg gezellig en ik moet zeggen dat gourmetten op afstand best grappig is. Van de ontelbare keren vlees in het pannetje gooien ging het eigenlijk alleen mis met de shoarma, dit tot groot plezier van mijn oma. Ook oudjaarsavond was wat anders dit jaar. Waar ik normaal de hele avond buiten sta te knallen met vrienden, moest ik me nu vermaken met wat knetterlint van de Aldi. Ik was dus stiekem wel een beetje blij dat de rest van de buurt om 00:00 gewoon vuurwerk ging afsteken. Eigenwijze Hollanders ook altijd. Maar goed, genoeg geklets van mijn kant. We moeten door met het laatste nieuws.

Leesclub Griet Op de Beeck: 14 januari 20:00

Op 14 januari houden we weer een digitale leesclub. En dit keer mogen jullie zelf een boek kiezen! Er is één voorwaarde: het moet een boek zijn geschreven door Griet Op de Beeck. Een tijdje geleden is de film ‘Kom hier dat ik u kus’ ook in première gegaan, dus daar kunnen we het ook over hebben. Vanaf 20:00 zijn we online op Zoom om met elkaar de boeken te bespreken. Ben je nou nog niet begonnen met lezen en ga je het ook niet meer redden om het boek uit te lezen of om überhaupt een begin te maken? Dan ben je alsnog welkom bij de leesclub! We zullen niet alleen in gesprek gaan over de boeken, maar we willen ook wat algemene thema’s en stellingen behandelen. Kom dus vooral gezellig langs.

Kanvas x Helios spelletjesavond: 21 januari 20:00

Op donderdag 21 januari hebben we samen met studievereniging Kanvas (kunstgeschiedenis) een spelletjesavond via Zoom. Ben je uitgekeken op je mede Helioten? Ben je op zoek naar nieuwe quarantainebuddies? Wil je graag weten welk in welke kunstenaar je te verdiepen? Wees erbij op 21 januari en krijg de kans je horizon ondanks zoom iets te verbreden! Voor dit evenement is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via deze link!

Carrièreavond: 27 januari 19:30

Heb je er genoeg van om altijd maar aan je bemoeizuchtige buurjongens, hockeyvriendinnen of hamster te moeten uitleggen wat je nou eigenlijk kunt gaan doen met de studie Nederlands? Ben je de wanhoop nabij omdat je denkt dat je na het afstuderen onvermijdelijk als leraar zult eindigen, of raak je juist helemaal in extase bij het idee om voor de klas te gaan staan?

In elk geval mag je de carrièreavond absoluut niet missen! Op woensdag 27 januari organiseert de onderwijscommissie via Zoom een evenement speciaal voor bachelor- en masterstudenten binnen de Neerlandistiek die zich willen oriënteren op hun latere loopbaan. Ook recente alumni zijn van harte welkom! Die avond zullen een aantal neerlandici hun ervaringen delen over het carrièrepad dat zij bewandeld hebben en (kijkers)vragen beantwoorden over hun vakgebied. Denk aan de politiek, redactiewerk, communicatie, het onderwijs of de boekenbranche.

Dus ben je op zoek naar inspiratie over wat er zoal mogelijk is na de studie, of weet je al wat je wilt gaan doen en wil je een expert het hemd van het lijf vragen, dan heten we je van harte welkom! De inloop is om 19.15 uur, en om 19.30 uur gaan we van start.

Ben je als (oud)student inmiddels nieuwsgierig geworden? Via het Facebook -en Instagramaccount van Helios maken we de komende tijd één voor één de sprekers bekend! Tevens kun je daar terecht voor vragen over de carrièreavond, of je kunt een mailtje sturen naar onderwijscommissiehelios@gmail.com. Tot dan!

Top Helios afspeellijst

De vorige nieuwsbrief schreef ik over onze eigen Helios Top2000 op Spotify. De lijst is al redelijk gevuld, maar er is ruimte voor veel meer muzikale pareltjes! Dus heb jij de lijst nog niet opgeslagen? Of heb jij nog perfecte aanvullingen voor in de afspeellijst? Klik dan zeker op deze link.

Nieuwe website Absint

Tot slot wil ik jullie graag nog even wijzen op de nieuwe website van tijdschrift Absint. Het tijdschrift voor en door studenten en docenten neerlandistiek is nu ook online te lezen! Dit wil je niet missen.

Zo na het lezen van deze mail ben jij weer helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Over de boekverkoop voor het tweede semester mailen we jullie nog!

Voor nu wens ik jullie een gezegende week en hopelijk tot snel.

Dikke knuffel,

Lars

Namens bestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close