Helios update 3

Among us/ Boekenclub/ dineren met Helios/ historisch met Helios/ podiumavond

Lieve Helioot,

Vandaag heb ik weer het recht om jou te voorzien van een kersverse update. Waarschijnlijk ben je momenteel keihard bezig met tentamens en deadlines. Ik zal dan ook proberen om deze update kort te houden zodat jij je volledig kunt focussen op wat dan ook. Toch wil ik deze inleiding nog even iets kwijt. Even iets serieus. De dagen beginnen korter te worden en het weer begint slecht en somber te worden. Vooral in de herfst en winter vond ik het altijd enorm lekker om even wat leuks te doen met vrienden en met Helios. Door corona is dat nu allemaal wat lastiger geworden. We gaan weer in een gedeeltelijke lockdown en dat kan best even vervelend worden. Ik hoop dan ook veel van jullie te horen de komende tijd. Laten we elkaar helpen deze periode. Wil je even iets kwijt, voel je je somber of eenzaam of heb je behoefte aan gezelligheid? Stuur dan gerust een berichtje naar iemand van Helios. Ik weet zeker dat iedereen je graag wil helpen. Je bent echt niet alleen. Kom ook vooral gezellig langs bij evenementen zodat je online toch nog wat afleiding en gezelligheid hebt. We zien je heel graag verschijnen. Samen komen we deze periode goed door!

Halloween Netflix party: vrijdag 23 oktober 20:00 – 22:00

Na alle deadlines en tentamens is het tijd voor ontspanning. Kom vrijdagavond gezellig een film met ons kijken. Via het evenement op Facebook is het mogelijk te stemmen op jouw favoriete film. De link naar onze Netflix party delen we later met jullie via de socials. 

Among us borrel: donderdag 29 oktober 20:00 – 22:00

Als PR hou ik altijd de laatste digitale trends nauwlettend in de gaten. De laatste tijd ben ik dan ook veel bezig met een spel genaamd Among us. Ik heb al vele uurtjes doorgebracht in een ruimteschip om samen met mijn crewmates te zoeken naar de imposter. Heb je de hype gemist? Among us is een digitaal spel en het lijkt enorm op weerwolven. Crewmates moeten opdrachten uitvoeren en uitvinden wie de imposter binnen het team is. Ben jij de imposter? Dan mag jij de boel saboteren en teamleden vermoorden, maar zorg er wel voor dat ze je niet ontdekken! Dat is kort samenvattend het spel, maar eigenlijk moet je het spel spelen om de hype te kunnen begrijpen. Download de app (gratis) of installeer het programma op je computer (niet gratis). De Zoom link delen we later en online zullen we ook de code voor ons spel met jullie delen.

Boekenclub Honden huilen niet (met auteur!): donderdag 5 november 16:00 – 18:00

Op donderdag 5 november tussen 16.00 – 17.00 uur organiseert de opleiding samen met het literatuurfestival Crossing Border een digitale leesclub met de Amsterdamse schrijver Anne Moraal over haar debuutroman Honden huilen niet (Lebowski, 2019). We spreken haar over haar roman die zich afspeelt in en rondom een bijzonder, maar ook ijzingwekkend Noord-Koreaanse restaurant in Amsterdam-Osdorp. Opgeven bij deze leesclub kan via onderstaande link. Opgeven kan tot 28 oktober.

https://forms.gle/d7DVT7cz6F9d834o6

Dineren met Helios: donderdag 12 november 19:00 – 21:00

Op donderdag 12 november gaan we met elkaar dineren via Zoom. Wat we gaan eten? Dat blijft een verassing! Iedereen gaat namelijk voor iemand anders eten bestellen. Natuurlijk mag je daarbij aangeven wat je echt niet wilt eten, maar voor de rest ligt het lot in de handen van iemand anders. De activiteitencommissie is nog bezig met de organisatie van dit evenement, maar we komen snel met meer informatie!

Historisch met Helios (digitale editie): donderdag 19 november 20:00 – 22:00

Nadat Corona meerdere keren roet in het eten heeft gegooid gaan we nu echt een historisch met Helios organiseren. We gaan de documentaire ‘Waar zijn de vrouwen in de geschiedenis?’ van de VPRO bekijken en daarna digitaal met elkaar in gesprek over de docu via Zoom. De link voor het evenement volgt later!

Podiumavond: donderdag 26 november 20:00 – 22:00

Het is misschien wel mijn favoriete activiteit van Helios, de podiumavond. Op donderdag 26 november mag iedereen weer zijn talenten laten zien. De podiumavond is deze keer digitaal. We gaan donderdag 26 november via YouTube de podiumavond bekijken met bijbehorende chatfunctie. Na afloop van de podiumavond kunnen we misschien nog even gezellig nabeschouwen via Zoom. Wat nu belangrijk is, is dat we jullie nodig hebben! Stuur uiterlijk zondag 15 november je video in voor de podiumavond via: helios-fgw@uva.nl. Alles kan en alles mag!

Zo en dat was hem weer. Succes nog even met alle tentamens en deadlines, ik geloof in jullie! We zien elkaar snel.

Dikke knuffel,

Lars

Namens bestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close