Helios Update 17 juni 2019

Liefste Helioten. De laatste Helios Update van dit studiejaar is daar, en tenzij de komende ALV een onverwachte wending neemt, ook de laatste Helios Update van het 95e bestuur. Gezien de diepgaande band die we dit jaar met jullie hebben opgebouwd lijkt het ons nodig om te reflecteren, maar vanwege de lengte die deze mail al heeft gekregen zien we ons toch genoodzaakt een principiële knieval te maken en dit niet te doen, in elk geval niet op deze plaats. Wij zouden het prachtig vinden om jullie ergens in de komende twee weken nog te zien tijdens onze afscheidstournee, waarin we onder meer Artis, de ‘Neerlandistiek Lounge’, Perdu, het Oosterpark, én een nog nader te bepalen voetbalclub aan doen.

VRIJDAG 28 JUNI; ALV

De laatste officiële dag van dit studiejaar zal de ALV plaatsvinden, waarin onder meer het kandidaatsbestuur zal worden voorgesteld. Een officiële uitnodiging met de complete agenda volgt later deze week.

WAAR; Potgieterzaal, Universiteitsbibliotheek

WANNEER; Vrijdag 28 juni, 20:00 uur

WOENSDAG 19 JUNI; HELIVOSCETERA; ARTIS

Zilte tranen zijn geplengd, zowel de activiteit samen met VOS en Etcetera (‘HeliVosCetera’) als onze trip naar Artis hebben we afgelopen weken moeten afblazen wegens slecht weer. Inmiddels zijn we deze aangrijpende gebeurtenissen te boven gekomen, en tarten we woensdag 19 juni het lot door mét VOS en Etcetera náár Artis te gaan, in de hoop zo via de omgekeerde Wet van Murphy een dag met prachtweer te krijgen. Wees erbij, kosten zijn slechts 4 euro als je studentenkaart en bewijs van inschrijving laat zien bij de entree. Hiervoor krijg je vervolgens toegang tot het dierenrijk, én een picknick in het vers gemaaide gras ergens naast het aquarium.

WAAR; Dierentuin Artis

WANNEER; Woensdag 19 juni, 15:00 uur

DONDERDAG 20 JUNI; EINDEJAARSBORREL NEERLANDISTIEK

Het einde van het academisch jaar is bijna daar, een moment dat een vreemde mengeling van zowel vreugde als weemoed veroorzaakt. Om deze emoties adequaat te dresseren, is er de Eindejaarsborrel Neerlandistiek, wanneer we met zowel studenten, docenten en medewerkers proosten op het eind van het studiejaar. Er schijnt in het PC Hoofthuis een heuse ‘Neerlandistiek Lounge’ te zijn, dus we zien jullie graag daar!

WAAR; Neerlandistiek Lounge, PCH 4.03

WANNEER; Donderdag 20 juni, 17:00 uur

WOENSDAG 26 JUNI; HELIOS TONEELSTUK

Het is binnenkort weer tijd voor één van de spectaculairste gebeurtenissen van het Helios seizoen, de opvoering van het jaarlijkse toneelstuk. Dit jaar presenteert de toneelcommissie ‘The Royal Tenenbaums’, en jij kan erbij zijn. Voor kaarten kun je mailen naar helios-fgw@uva.nl. Leden betalen 4 euro, niet-leden 6 euro. Dit bedrag kun je overmaken naar:
NL37 INGB 0000 0339 83, t.n.v. Studievereniging Helios.

WAAR; Perdu; Kloveniersburgwal 86

WANNEER; Woensdag 26 juni, 20:00 uur

DONDERDAG 27 JUNI; EINDEJAARS BARBECUE

Op donderdag 27 juni zal Helios gewapend met (vega)hamburgers, stokbroden en andere versnaperingen afreizen naar het Oosterpark, om het studiejaar in stijl af te sluiten met de jaarlijkse barbecue. Het kookcomité zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes, er zullen spelletjes aanwezig zijn én er is goed gezelschap (je mede-Helioten). Wil jij dit niet missen? Schrijf je snel in via het onderstaande formulier.
Let op: VOL = VOL!

https://docs.google.com/forms/d/1uc7xErbYbzmOthfK8o7imYrZkwfp8qEwrumlnaM5UVQ/edit

WAAR; Oosterpark, precieze locatie volgt in Facebook evenement/op de website

WANNEER; Donderdag 27 juni, 17:00 uur

VRIJDAG 28 JUNI; VOETBALTOERNOOI FGW

De laatste dag van blok 3 treedt de Helios sterrenmannschaft aan in het ALPHA voetbaltoernooi der geesteswetenschappen. We spelen in gemengde teams van zeven tegen de andere studieverenigingen, en komen voor niets anders dan de winst, anders volgt een woeste aftocht over het sportveld. Wil je deel uitmaken van ons afgetrainde team? Stuur een mailtje naar helios-fgw@uva.nl.

WAAR; Wordt nog bekend gemaakt

WANNEER; Vrijdag 28 juni, 13:00 uur

VERDER; PROEFCOLLEGES SOLLICITANTEN

Bericht namens de sollicitatiecommissie, over het feit dat er binnen onze opleiding binnenkort nieuwe docenten (richting Taalkunde) worden aangenomen:

———————————————————————–

Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn bij twee openbare proefcolleges op: 

– Vrijdag 21 juni van 9.45-10.15, PCH 5.56 (dr. Josje Verhagen)

– Maandag 24 juni van 10-12, PCH 1.04

Voor de sollicitatie naar een functie van universitair docent aan de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn de kandidaten gevraagd een proefcollege te geven aan BA-studenten. De commissie is benieuwd naar jullie opmerkingen over verschillende aspecten van de presentatie (was het onderwijs op onderzoek gebaseerd, activerend, interactief, etc.). 

Graag zien we je daar!

Je hebt het einde van deze lange mail bereikt, een prestatie van formaat. Zoals gezegd is dit de laatste Helios Update van dit bestuur. Is dat jammer? Tja, wie zal het zeggen. Wij, en we zeggen: ja.

Liefs, Ons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close