Oud Besturen

Bestuur 97: 2020/2021

Mijn naam is Janneke, derdejaars Nederlandse Taal en Cultuur-student. Komend jaar zal ik de figuurlijke kar van Helios trekken. Als voorzitter leid ik vergaderingen, hak ik knopen door en bewaar ik vooral het overzicht. Naast deze taken ga ik met de toneelcommissie een tof plan opzetten om ook dit jaar te shinen en zal ik de leesclubs door het jaar heen organiseren. Voor de rest ben ik altijd in voor een fuifje (tevens mijn no.1 uitgaansnummer, #shamenoshame), zijn Exploding Kittens en Twister mijn favo spellen (de vraag of ik fanatiek ben, ga ik niet op in), kan ik praktisch Friends meepraten en lees ik af en toe een boek of bezoek ik een museum (hit me up als je goede tips hebt of zoekt). Daarnaast ben ik een Appie-meisje en sport ik af en toe. Any way, jullie kunnen altijd bij mij terecht, met vragen/opmerkingen/verzoeknummertjes; slide in m’n DM’s, app me of zwaai ff op een borrel. Hopelijk tot snel!

Mijn naam is Sarah Stinenbosch, ik zit in mijn laatste bachelorjaar Nederlandse taal en cultuur en mag met trots de taken als secretaris vervullen. Ik ben degene die onderaan het mailtje staat, met liefde jullie vragen beantwoordt, de plannen van het bestuur zo goed mogelijk notuleert en natuurlijk de voorzitter een steuntje in de rug biedt waar nodig. Daarnaast ben ik vanaf oktober de drijfveer voor de onderwijscommissie. Ik zie graag de aanmeldingen tegemoet voor iedereen die onze interessante studie weer op een voetstuk wil zetten! Nu mijn taken binnen het bestuur geïntroduceerd zijn, is het natuurlijk ook de bedoeling dat jullie, na deze tekst te hebben gelezen, mij iets beter leren kennen. Om hieraan te beantwoorden wat weetjes op een rij. Mocht je een keer doordeweeks de weg kwijt zijn in de OBA, dan weet je me te vinden achter de balie. Ik studeer en geef zo nu en dan bijles. Om de sleur te doorbreken ben ik vaak te vinden ‘achter’ de bar of in het mooie Zeeland. Hopelijk zien we elkaar snel, Zeeland is misschien een beetje uit de richting, maar de Gaeper is gelukkig dichtbij!

Hee hoi, het is je niet-neerlandistiek studentje hier, penningmeester van dit bestuur, de enige echte Fieke. Als eerste bestuurslid ooit dat geen Nederlands studeert (tenminste dat denk ik) mag ik mij dit jaar gaan ontfermen over de financiën, een taak waar ik als het goed is ook geen studie Nederlands voor nodig heb. Niet dat mijn intussen al bijna vier jaar durende studie kunstgeschiedenis daar nou wel bij helpt. Zelf geef ik mijn eigen geld het liefste uit aan reisjes, uitjes, lekker eten en heerlijke drankjes en ik zal beloven dat jullie, mijn lieve Helioten, niet achter blijven. Zeker op het gebied van reisjes en (podium)avondjes uit – corona of geen corona. Desnoods gaan we virtueel een weekendje zonnen, wordt leuk. Over corona gesproken, dat heb ik overleefd dus nu kan ik alles aan. Behalve dan misschien moeilijke vragen over geld, vraag me liever over zeep, bodylotions en bruisballen, daar weet ik alles van.

Mijn naam is Lars en ik ben bezig met het derde jaar van de opleiding Nederlandse taal en cultuur. Dit is eigenlijk mijn laatste jaar, maar ik vind het studeren (en Helios) zo leuk dat ik besloten heb om nog een jaartje extra te gaan doen volgend jaar. Dit jaar zal ik de PR-man van onze fantastische vereniging zijn. Ik zal met veel liefde de updates voor jullie schrijven, de website regelmatig bijhouden, jullie favoriete (en meest gênante) kiekjes delen op Instagram en de evenementen aanmaken op Facebook. Als PR reageer ik ook met veel plezier en liefde op al jullie DM’s en reacties, dus bij behoefte aan contact mag je mij altijd een berichtje sturen of bellen (€0,40 per minuut). Naast mijn bestuursjaar zal ik druk bezig zijn met het bezoeken van pretparken (met het bezoeken van pretparken bedoel ik eigenlijk dat ik maandelijks in de Efteling te vinden ben), ik zal af en toe eens een boek lezen, wat muziek luisteren, taarten bakken en als de hele situatie het weer toelaat een concert of festival bezoeken. Verder ben ik dol op het kijken van tutorials waar ik uiteindelijk niets mee doe. Ik ben niet zo dol op kinderen (vooral van jonge kinderen krijg ik uitslag), toeristen die niet kunnen fietsen en de kaasmarkt in Alkmaar. Nou dat was hem dan wel weer! Ik hoop jullie veel te zien de komende tijd. Laten we er samen een prachtig jaar van maken.

Bestuur 96: 2019/2020

Lieve Helioten,

Mijn naam is Kiki, tweedejaars Taal en Communicatie student, en ik heb dit jaar de eer om voorzitter te zijn van de allerleukste studievereniging van Nederland! Dit houdt in: het overzicht houden binnen Helios, vergaderingen leiden, en knopen doorhakken. Met dringende vragen kunnen jullie 24/7 bij mij terecht!
Ook ga ik dit jaar samen met de activiteitencommissie geweldig leuke gezellige dingen organiseren met als kers op de taart het weekendje weg. Verder hoop ik weer wat geweldige sprekers voor de taalcafé’s te vinden en doe ik in samenwerking met onze enige cultuur student in bestuur 96 ook nog wat met boeken dit jaar (ik geloof dat ze het een leesclub noemen, maar ik zit meer in de communicatie dan in de letterkunde)
Je zal mij nooit stil zien zitten want na 10 minuten ben ik al verveeld en gefrustreerd naar een nieuwe uitdaging aan het zoeken.
Ik ben altijd in voor een feestje of iets anders met veel gezelligheid (iets met Brabantse gezelligheid geloof ik) en als jullie een keer mee willen naar het zuiden om in (volgens sommigen raar, of in ieder geval merkwaardig gevonden) kleding bier te drinken dan mag je me altijd appen! Maar uiteindelijk gaat er niks boven Amsterdam en zeker niet boven Helios!

Super lieve groetjes en tot ziens lieve Helioten!

______________________________________________________________________________

Lieve Helioten,
Ik ben Jort, 19 jaar, tweedejaarsstudent Taal en Communicatie en sinds kort de secretaris van Helios. Als secretaris zal ik voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden voor al jullie mails, de boekverkoop en het notuleren van alle vergaderingen. Dat laatste wordt nog best een uitdaging aangezien ik nooit mijn Typtopiacursus heb afgerond en dus momenteel pogingen doe het wereldrecord met twee vingers typen probeer te verbreken.
Daarnaast ben ik dit jaar ook verantwoordelijk voor Helios Communiceert en kijk ik heel erg uit naar het organiseren van het jaarlijkse toneelstuk met de toneelcommissie. Volgens mij heb ik tijdens onze cobo in een dwaze bui zelfs nog een vlogcommissie opgericht dus bereid je maar voor.
Nu werd mij nog gevraagd wat hobby’s van mezelf op te noemen dus hier komt het: Ik hou van alles wat met theater te maken heeft, lezen, zingen (vals, maar toch), films en series kijken en soms kan je me echt nog wel eens op iets sportiefs betrappen.
Ik hoop jullie allemaal snel op onze activiteiten te zien!

______________________________________________________________________________

Dag lieve Helioten,

Ik ben Denise, tweedejaars Nederlandse taal en cultuur. Dit jaar ben ik jullie penningmeester! Als penningmeester hou ik me bezig met het maken van begrotingen, realisaties en heb ik een echte Helios pinpas! Ook ga ik dit jaar in de reiscommissie. Samen met een aantal andere Helioten verzorgen we de leukste reis van het jaar! Naast de reiscommissie organiseer ik ook leesclubs en de Historisch met Helios evenementen. Eén groot feest dus. Dan zal ik voor de vorm ook nog maar even wat hobby’s opnoemen. Ik ben gek op lezen (heb ook een halve bibliotheek in m’n huis. Slide in my DM voor foto’s), muziek (ik zeg dat ik gitaar speel, maar bak er eigenlijk niet zoveel van), karaoke (bak ik ook niet veel van), bier drinken (zelfde verhaal) en mijn katten zijn de beste. Samen met de andere bestuursleden hoop ik er een #superleuk jaar van te maken! Tot snel allemaal lieve Heliootjes!

Kus van Denise

______________________________________________________________________________

Hi media-attente Helioot (en andere volgers),
Velen van jullie zullen me al kennen, maar voor het geval dat je toch niet de juiste naam bij dit hoofd had gematcht: ik ben Sam. Ik studeer taal en communicatie.
Dit studiejaar zit ik in het 96e Helios-bestuur als PR-man, oftewel: mediamagnaat. Ik onderhoud de Facebookpagina, post hier en daar een foto of story op de insta en schrijf de tweewekelijkse update die je in je mailbox krijgt. Een scala aan socials waar je U tegen zegt! (En waarmee ik Helios-propaganda aan de man kan brengen.) Naast events aanmaken, foto’s posten en stukken tikken voor in jouw postvak, ga ik dit jaar de podiumavonden organiseren. Als talentscout ben ik op zoek naar het beste wat Helios te bieden heeft op het grootste podium van Zeppos of van een ander leuk café waar we mogen dichten, zingen, dansen en tonelen. U mag nu beginnen met bieden.
En omdat er voor ieder wat wils moet wezen bij Helios, blaas ik – hopelijk met jou, ouwe foodlover – dit jaar de kookcommissie nieuw leven in.
Ik vind het fantastisch om Helios te mogen dienen en om voor al mijn bezigheden in het bestuur gewoon te doen wat ik leuk vind. Het zijn die kleine dingen in het leven, hè… Dit was mijn voorstel(ling?). Morgen is het de beurt aan Denise, powervrouw van de centjes. Ka-ching!
Tot laters,
Sam

Bestuur 2018/2019

IMG_2437.CR2
IMG_2466.CR2


Dag Helioten!
Daniël hier, tweedejaars. Na een jaar zonder bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit mijn studierichting, ben ik er dit jaar namens Taal en communicatie (een schitterende combinatie die je brengt tot culminatie). Als voorzitter houd ik het overzicht over Helios, hak ik zo nu en dan een knoop door en ben ik het aanspreekpunt van Helios voor jullie, voor andere studieverenigingen en voor de universiteit.
Ik wil graag iedereen leren kennen, want communicatie stroomt door mijn aderen. Vertel me wat je dwars zit of wie je nieuwe liefde is, app me als je niet kan slapen, skype me als je op de fiets zit (nu het nog legaal is) en fax me vanaf je vakantieadres.
Mijn studie vind ik ontzettend leuk en ik kan er heel serieus mee bezig zijn. Daarnaast haal ik veel plezier uit gezelligheid. Op een borrel of feestje ben ik als een vis in het water. En ik ben ook graag óp het water in een zeilboot, of ergens anders in de natuur. Ook houd ik erg van muziek, je kan me vinden bij menig festival of concert (paal rechts voor).
Buiten mijn taak als voorzitter ga ik jullie dit jaar meenemen naar een ver oord samen met de reiscommissie en ik organiseer het Taalcafé en Helios communiceert. Naast het bestuur van Helios en mijn studie ben ik dit jaar ook actief in de Opleidingscommissie van neerlandistiek. Wie zijn vakevaluaties niet heeft ingevuld weet ik te vinden.

Wil je meer weten? Nee, dat dacht ik al. Tot op de borrel!
Daniël 

Lieve Helioten, mijn naam is Annabel en ik ben tweedejaars-student Nederlandse taal en cultuur. Helios heb ik in mijn eerste jaar als heel leuk ervaren en nu wil ik graag een nog actievere bijdrage leveren aan onze vereniging. Daarom ben ik lid geworden van het bestuur als secretaris. Dit houdt onder andere in dat ik mails beantwoord en notuleer bij vergaderingen. Maar dat is niet het enige: ik ga ook in de toneelcommissie waar ik ontzettend veel zin in heb. Vorig jaar heb ik meegespeeld in het toneelstuk en ik vond het geweldig! Daarnaast zal ik jullie, ‘epische taalbazen’, hopelijk verblijden met interessante leesclubs.
Dan ben ik toch alweer aangekomen bij het (door mij) gevreesde stukje over hobby’s en andere leuke feitjes, waar ik gek genoeg heel lang over na moet denken. Maar goed, onder hobby’s vallen dan hardlopen, naar het strand gaan, pianospelen en lezen. En een ‘leuk’ feitje? Ik bezit een diepgewortelde angst voor slakken, naaktslakken specifiek. Niets is zo erg (na oorlog, Trump, plasticsoep en het teruglopende aantal studenten Nederlands) als op een regenachtige dag de deur uit stappen en SPLASH! Dus jullie zijn gewaarschuwd, geen slakkengrappen komend jaar want reken maar dat je een dreigmail van de secretaris op je dak krijgt!

Toch heel veel liefs,
Annabel

IMG_2445.CR2

Lieve Helioten, mijn naam is Sophie, 19 jaar, en ik ben tweedejaars Taal en Cultuur student. Ik zal het aankomende jaar de functie van penningmeester vervullen. Dit houdt in dat ik me bezig zal houden met de financiën van Helios: begrotingen maken, medebestuursleden adviseren, me suf-rekenen en financieel overzicht houden hoort bij mijn takenpakket. Daarnaast hoop ik dit jaar veel nieuw (of oud) talent te ontdekken tijdens het organiseren van de podiumavond en zal ik me bezighouden met het kookcomité. Naast studeren en onderdeel zijn van het bestuur heb ik uiteraard ook andere hobby’s. Ik houd van reizen, lezen en (soms iets te veel) films en series kijken. Ook ben ik erg goed in het uitstellen van essays tot vlak voor de deadline en breng ik mijn weekenden het liefst door met vrienden en een leuk feestje, mits ik geen broden aan het bakken ben bij de Albert Heijn. Ik kijk heel erg uit naar het aankomende jaar en hoop jullie allemaal snel te zien op de borrel!

IMG_2453.CR2

Lieve Helioten, Jelle hier, PR van Helios aankomend jaar – hou dat woord vast, PR. Een niet te onderschatten bestuursfunctie, jullie zouden is moeten weten hoeveel schandaaltjes er de afgelopen jaren in de doofpot zijn ge-PR’t – het aantal media optredens van Herman Pleij is er niets bij. De PR bleek enkele besturen geleden zelfs onmisbaar bij een gruwelijk uit de hand gelopen Helios activiteit. Steekwoorden: tosti-ijzer, midgetgolf, brandweer, Shownieuws, momentsleutel, bowlingbal, maar ook: Thomas Vaessens. Nou, vul de rest zelf maar in. Verder, ik ben tweedejaars Taal en Cultuur student (want, eigen taal eerst) en vijfdejaars student van een andere studie. Je kunt me vinden bij de Helios activiteiten als die me leuk genoeg lijken, anders blijf ik ook gewoon lekker in bed liggen. (Ja toch). Naast het beheren van de doofpot zal ik komend jaar onder meer verantwoordelijk zijn voor de weekmail, de feest/activiteiten commissie, deze schittermagische Facebook pagina, en, als ik niet opeens last krijg van een slap karakter, de Helios-vlog. Voor meer info of vragen verwijs ik jullie door naar mijn eigen PR, zonder haar had ik natuurlijk ook al lang een strafblad gehad. Tot slot, om het voorstellen af te ronden: hobby’s heb ik ook.

Bestuur 2017/2018

Wij zijn het vierennegentigste bestuur van Helios!

lisaVoorzitter Lisa te Velde

Lieve Helioten,
Ik ben Lisa, ook wel Veldje om verwarring met anderen te voorkomen, tweedejaars student taal en cultuur en zal dit jaar jullie voorzitter zijn! Vergaderingen leiden, knopen doorhakken en het overzicht houden zullen deel van mijn takenpakket zijn. Ook zal ik met de reiscommissie een fantastische studiereis organiseren voor jullie. Daarnaast kunnen de taalkundeliefhebbers genieten van de sprekers die ik ga uitnodigen voor de Taalcafé’s van Helios.
Natuurlijk doe ik nog meer dan studeren en voorzitten: ik zet graag mijn voeten op de dansvloer en hou daarnaast van avonturen en mezelf verliezen in een boek. Je kan mij altijd opfleuren met plaatjes van luiaards of internetgekkiefilmpjes.
Ik heb heel veel zin in komend jaar en zie jullie snel op een borrel, activiteit, of gewoon op het PC Hoofthuis!

laura

Vicevoorzitter Laura Spijkers

Lieve Helioten,
Ik ben Laura en ik ben 22 jaar. Nu de Lisa’s zich eindelijk omhoog hebben weten te werken tot de echte bazen, mag ik de functie van vicevoorzitter bekleden het aankomende jaar (gelukkig voor de Helioten die zulke drastische veranderingen echt niet aankunnen, begint mijn naam ook met een L). De kans bestaat dat wie dit leest geen idee heeft wie ik ben en dat kan best kloppen! Nadat ik een jaar Engelse Taal en Cultuur heb gestudeerd, heeft jullie vorig lieftallige bestuur mij gestrikt om een generatie Laura’s als vicevoorzitter te beginnen. Voor de gezelligheid ben ik daarom ook maar Nederlandse Taal en Cultuur gaan studeren. Als vicevoorzitter heb ik als functie mijn medebestuursliefjes het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken door alle opgegooide boekenballen te vangen die zij uit het oog verliezen. Daarnaast ben ik ook de kersverse voorzitter van de activiteitencommissie die dit jaar alle oude vertrouwde activiteiten zal plannen zoals natuurlijk het weekendje weg! Naast mijzelf overspannen werken ben ik ook dol op mijn allerliefste babykat Jane en is lezen in zowel Nederlands als Engels de reden van mijn bestaan. Jullie zijn allen welkom om met mij overmatig veel bier te drinken elke donderdag, maar koffie in de Leeuwenkuil vind ik ook niet erg.

Nelson2

Secretaris Nelson Addo

Beste Helioten,
Mijn naam is Nelson Addo, 21 jaar en tweedejaarsstudent Nederlandse taal en cultuur. Wellicht hebben jullie mij al gezien of gesproken op Pch of op een borrel, zo niet: Aangenaam. Komend jaar ben ik jullie secretaris. Dit houdt hoofdzakelijk in dat ik al jullie vragen en overige mails zal beantwoorden, notuleer tijdens vergaderingen en de boekverkoop regel. Ook ben ik verantwoordelijk voor al het lief en leed dat we delen via de Helios-Instagram. Tevens zal ik vier maal vol passie de leesclub organiseren in het knusse Multatuli Huis en de toneelcommissie leiden.
Naast student en secretaris ben ik een echt cultuurmens, in de breedste zin van het woord. Zo is vreemde landen bezoeken een passie. Afgelopen jaar was ik onder andere in Ghana, waar mijn vader vandaan komt, Thailand en Zuid-Korea. Seoel is echt een aanrader! Buiten dat ga ik ook graag naar musea, lees ik veel, werk ik bij Tuschinski en is uit eten gaan met vrienden echt een hobby van me, voor zover dat een hobby kan zijn.
Tot ziens op de borrel!

Anjali2Penningmeester Anjali Mahabier

Beste Helioten,
Mijn naam Anjali Mahabier en ik ben dit schooljaar jullie penningmeester bij Helios. Mijn voornaamste taak hierbij is het beheren van de financiën. Nu is Helios geen grote vereniging wat het overzichtelijk maakt, maar het is desondanks natuurlijk wel belangrijk dat het gebeurt! In praktijk betekent dit de boekhouding doen, subsidieaanvragen doen, begrotingen maken voor evenementen of andere activiteiten en mijn medebestuursleden van advies voorzien. Daarnaast zal ik in samenwerking met de kookcommissie een paar gezellige diners organiseren en is het mijn streven om twee keer voor jullie een fantastische spreker te regelen die ons iets meer bij kan brengen over communicatiekunde.
Natuurlijk heb ook ik hobby’s. Ik houd van reizen, schrijven, lezen, musea bezoeken, zwemmen en lezingen bijwonen. Zo ben ik laatst bijvoorbeeld bij een lezing geweest die ging over een Japanse schrijver die het in zijn verhalen heeft over het oneindig vermogen van de mens tot verandering en transformatie; over dat het in feite heel moeilijk is iets te zeggen over iemands leven op basis van wat hij geschreven heeft…
Dit lijkt mij een goed moment om de pen bij neer te leggen. Tot binnenkort op de borrel.

daimy2PR Daimy Comijs

Lieve Helioten,
Mijn naam is Daimy, 21 jaar, en ik zit in mijn tweede jaar van Taal en Cultuur. Dit jaar zal ik de functie van PR vervullen. Als PR ben ik verantwoordelijk voor de promotie van alle leuke evenementen die Helios organiseert en natuurlijk voor de Heliosmail. Daarnaast zit ik in de feestcommissie en zal ik dus deelnemen in het organiseren van alle gezellige feestjes van Helios/de Geesteswetenschappen. Oh en niet te vergeten: ik organiseer ook de podiumavond. Ik ben dol op muziek, maar zelf ben ik helaas niet gezegend met een gouden strotje, dus ga ik opzoek naar al het talent die zich onder jullie Helioten bevindt. En dan nog iets over mezelf. Ik ben dol op Stephen King boeken en (om even literair te doen) verlies ik mezelf ook graag in de boeken van Hella S. Haasse en Oek de Jong. Ook ga ik graag uit eten met vrienden en ben ik een echte filmfanaat (dus als je even gezellig wilt babbelen over nieuwe film van Wes Anderson: I’m your gal). Verder heb ik een hekel aan ochtenden, koriander en romantische komedies. Uiteraard heb ik superveel zin in dit jaar en hopelijk tot in De Gaeper.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close