Het buddysysteem

Het beginnen van een nieuwe studie is best spannend en het zal misschien best even duren voordat je als eerstejaars je draai helemaal gevonden hebt. De situatie rondom het Coronavirus maakt de stap naar de universiteit misschien nog wel een stapje groter. Om je te helpen is het mogelijk om zowel als lid als niet-lid van Helios hulp te krijgen van onze buddy’s. Samen met andere eerstejaars kunnen wij je in contact brengen met twee van onze buddy’s. Deze buddy’s staan open voor al je vragen over het studeren aan de universiteit en het studentenleven in Amsterdam. Bij problemen met het studeren helpen ze je graag. Verder zullen onze buddy’s hun groepje eerstejaars regelmatig uitnodigen voor activiteiten van Helios zodat jullie niet alleen zijn en jullie iedereen snel leren kennen. Onze buddy’s zullen zorgen voor een vliegende start van je studie en je studentenleven.

Wil je graag gebruik maken van de kennis en ervaring van onze buddy’s? Vul dan dit formulier in. Samen met een groepje eerstejaars brengen we je dan in contact met de buddy’s. Zowel leden als niet-leden van Helios kunnen zich aanmelden.

Noor en Denise

Hoi lieve eerstejaars, Noor hier! Ik ben 21 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam en heb afgelopen jaar de bachelor Taal en Communicatie afgerond. Aangezien ik een beetje een eeuwige student ben, ga ik nog een jaartje minoren doen voor ik aan een master begin, lang leve de lol! Naast een eeuwige student ben ik ook zeer trouw Helioslid en op donderdagavond vind je mij dan ook in Café de Gaeper met een biertje en een bitterbal in m’n hand. Ik hoop jullie allemaal te ontmoeten en dat we jullie kunnen helpen met een fijne start maken bij Nederlands 🙂

Joeeeeee

Hoi! Ik ben Denise, vierdejaars student Nederlandse taal en cultuur. Als trouw Helioot, doe ik graag mee als buddy. Ik heb vele interessante hobbies, zoals Tiktoks kijken, katten aaien en karaoke. Mijn lievelingsplek is Café De Gaeper en mijn lievelingseten spaghetti.

Sarah en Janneke

Hi lieve allemaal! Wij zijn Sarah (links) en Janneke (rechts), beide 22 jaartjes jong. Sarah is dit jaar begonnen aan haar master Neerlandistiek en Janneke heeft een vierde jaar aan haar bachelor geplakt. Afgelopen jaar waren we samen bestuur 97, Sarah als secretaris, Janneke als voorzitter. We weten dus alle ins en outs van Helios en de UvA en maken je graag wegwijs in de stad! Beide zijn we groot fan van een borreltje, Sarah weliswaar aan de wijn, Janneke aan een biertje. We sporten graag en kunnen beide praten voor vier. Naast studie en een borrel ondernemen we nog genoeg leuke andere dingen waarover we je graag later meer vertellen. We zien je 16 september! Liefs ons 💛

Sam en Juliette

Hola. Ik ben Sam en ben vierdejaars-Helioot. Naast Nederlands doe ik wat extra vakken Arabisch. Verder ben ik graag met vrienden, ben ik dol op muziek en ik zing. Ik doe aan wielrennen en kijk ook graag naar sport op tv. Dit jaar ben ik een buddies met Juliette. Ciao!

Hey! Ik ben Juliette en ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie Nederlands. Ik ben (bijna) 19 jaar, woon m’n hele leven al in Amsterdam en houd heel erg van muziek. Ik zing in het Studentenkoor Amsterdam, een aanrader voor wie het leuk vindt om (klassiek) te zingen! Ook heb ik een Cineville abonnement en ga ik vaak naar de film. Het lijkt me heel leuk om eerstejaars door de studie te leiden, om een steunpunt te zijn waar je kunt klagen 😉 en om gezellig mee in een cafeetje te zitten.

Julia en Lotte

Hallooo lieve eerstejaars! Ik ben Julia, 19 jaar oud en begin net aan mijn tweede jaar Nederlands. Lotte en ik komen uit hetzelfde buddygezinnetje en hebben daar altijd alleen maar heel veel plezier en leuke herinneringen aan overgehouden. Dus meld je je aan als buddy en kom je bij ons terecht krijg je niet alleen twee moeders die goed voor je zorgen, maar ook een buddy-opa, buddy-oom en buddy-tante 🙂 Verder kan je altijd bij mij terecht als je zin hebt in een biertje, een onverantwoordelijke avond en een bere-gezellig jaar. Tot snel!

Hey!! Ik ben Lotte en ik ben 21 jaar oud. Ik heb een grote passie voor de Nederlandse literatuur (een grote reden waarom ik Nederlands ben gaan studeren) en hou van schrijven (voornamelijk gedichten) In mijn eerste studiejaar ben ik, bij de studie Nederlands in een warm bad terecht gekomen en dat mede dankzij mijn buddy vaders. Wat niet alleen mijn buddy vaders maar ook de rest van mijn buddy groepje mij voor gezelligheid en steun heeft gebracht wil ik ook aan een ander brengen. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om buddy ouder te worden. Samen hoop ik er een leuk(er) jaar van te maken en naast de gezelligheid je te helpen op het gebied van studie. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar wat het komende jaar ons voor moois gaat brengen!

Scott en Josefien

Heeyy, ik ben Scott, ben 21 jaar. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar Nederlandse taal en cultuur. Voor de track taalbeheersing heb ik gekozen, daarnaast volg ik de minor sociale geografie. Buiten mijn studie om werk ik sinds kort bij de BSG als leerlingbegeleider na 5 jaar in de supermarkt te hebben gewerkt. Deze zomer heb ik in Frankrijk gewerkt op een camping als zelfstandig animator, wat een superervaring was. Ik kom uit de Zaanstreek; uit Krommenie om precies te zijn. Mijn interesses zijn sport, reizen en Europa. Ik heb me opgegeven als Buddy dit jaar, omdat ik het fijn vind om nieuwe mensen wegwijs te maken bij onze mooie studievereniging Helios

Heee allemaal 🙂 Josefien hier, 19 jaar oud en tweedejaars Nederlandse Taal en Cultuur. Ik houd van marvel films, heb een koffie verslaving en heb ooit in drie dagen tijd alle afleveringen van de handmaids tale gezien (raad ik ZEKER niet aan om te doen). Na een jaar achter de zoom zitten heb ik heel veel zin om gezellig naar Amsterdam te gaan en ik hoop jullie ook! Vraag me alles! (behalve misschien WAAR iets is…. kunnen we elkaar een beetje wegwijs maken pls?)

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close