Buddy’s

Het beginnen van een nieuwe studie is best spannend en het zal misschien best even duren voordat je als eerstejaars je draai helemaal gevonden hebt. De situatie rondom het Coronavirus maakt de stap naar de universiteit misschien nog wel een stapje groter. Om je te helpen is het mogelijk om zowel als lid als niet-lid van Helios hulp te krijgen van onze buddy’s. Samen met andere eerstejaars kunnen wij je in contact brengen met twee van onze buddy’s. Deze buddy’s staan open voor al je vragen over het studeren aan de universiteit en het studentenleven in Amsterdam. Bij problemen met het studeren helpen ze je graag. Verder zullen onze buddy’s hun groepje eerstejaars regelmatig uitnodigen voor activiteiten van Helios zodat jullie niet alleen zijn en jullie iedereen snel leren kennen. Onze buddy’s zullen zorgen voor een vliegende start van je studie en je studentenleven.

Aanmelden voor de buddy’s

Wil je graag gebruik maken van de kennis en ervaring van onze buddy’s? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar: helios-fgw@uva.nl. Samen met een groepje eerstejaars brengen we je dan in contact met de buddy’s. Zowel leden als niet-leden van Helios kunnen zich aanmelden.

Onze buddy’s

Noor en Lotte

Hallo lieve toekomstige buddy’s! 

Wij zijn Noor (20, links) & Lotte (19, rechts), derdejaars Taal en Communicatie en tweedejaars Nederlandse Taal en Cultuur. Wij zijn twee gezellige meiden met een liefde voor bier en tot te laat in de kroeg blijven zitten. Samen hebben wij al een moeder-dochterverhouding en wij willen jullie heel graag ook een warm welkom heten binnen de studie en binnen Helios. Zelf zijn wij vaak bij borrels en activiteiten van Helios en we zouden jullie graag meenemen! We hopen jullie allemaal volgend jaar te zien bij Helios en jullie te kunnen ondersteunen bij de studie.

Heel veel liefs!

Thom & Jelle

Hallo daar! Ik ben Thom Gerrits (rechts). Naast neerlandicus ben ik cabaretier en schrijver. Samen met Jelle (links) word ik jouw buddy! Ik houd van Jelle en Jelle houdt van mij. Wij samen gaan jou klaarmaken voor het rock&roll leven van de Neerlandistiek!

Hoi, ik ben de andere helft van dit duo en ik ben ook Jelle. Wat mensen over mij zeggen: (behulpzaam (m’n moeder), onhandig maar leergierig (m’n vader), gezegend met een gezellige uitstraling (ikzelf). Thom en ik gaan genieten van jullie en jullie van ons.

Kiki en Sophie

Hoi allemaal! Hopelijk hebben jullie een beetje zin in het komende studiejaar en in het bruisende studentenleven. Als vierdejaars Taal & Cultuur student kan Sophie (21, rechts) al jullie vragen over literatuur beantwoorden en als derdejaars Taal & Communicatie student beantwoordt Kiki (19, links) met liefde al jullie vragen over communicatie. Daarnaast nemen we jullie als oud Helios bestuursleden graag mee in het Amsterdamse studentenleven en kunnen we jullie alles vertellen over de gezelligste studievereniging van Nederland!

Liefs ons!

Jesse & Sam

Hoi! Ik ben Jesse (links), 22 jaar oud en derdejaars student Taal en Communicatie. Als buddy heb ik enorm veel zin om de eerstejaars op weg te helpen op de uni! Mocht je hulp nodig hebben of gewoon wat (van mij) willen weten: aarzel niet om me aan te spreken!

En ik ben Sam (rechts), derdejaars student Taal en Communicatie en vorig jaar deed ik de PR van Helios. Ik houd van koffie, lekker eten en chillen. Elke donderdag ben ik bij de borrel van Helios en vrijdags weer fris in college. Ik heb zin om in het nieuwe studiejaar met jullie samen naar de borrels en activiteiten te gaan! Tot gauw!

Denise en Amber

Hoi! Ik ben Denise, derdejaars student Nederlandse taal en cultuur. Na een jaar in het bestuur van Helios te hebben gezeten, doe ik graag mee als buddy. Ik heb vele interessante hobbies, zoals Tiktoks kijken en katten aaien. Mijn lievelingsplek is Café De Gaeper. 

Amber hier, derdejaars student Nederlands. Naast Helioot ben ik trouw lid van Absint (het UvA-tijdschrift voor Neerlandistiek) en heb ik veel interessante hobby’s, zoals mijn veertien mini-cactussen water geven. Ook kan ik minstens zes merken pindakaas herkennen op geur. Vraag me alles.

Erg veel groetjes en tot snel bij Helios!

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: