Workshops van de redactie van Neerlandistiek

Als student Nederlandse taal en cultuur vertel je natuurlijk graag aan een groter publiek over alle leuke en interessante aspecten van je studie, of de resultaten van je eigen onderzoek op dat gebied. Maar hoe doe je dat? Het weblog Neerlandistiek is al decennialang dé laagdrempelige online ontmoetingsplek voor iedereen die zich met het Nederlands bezighoudt. Nieuw onderzoek, opinieartikelen, vlogs en onderwijsmateriaal: op de website is plaats voor alle stukken over taal, literatuur, geschiedenis en cultuur.

De redactie van Neerlandistiek (die altijd op zoek is naar nieuw talent) organiseert op 8 oktober een ochtend met gratis workshops over publieksgericht (online) schrijven, bloggen en vloggen. De bijeenkomst vindt, ijs en weder dienende, live plaats aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en is speciaal bedoeld voor studenten die zich bezig houden met de Nederlandse taal, communicatie en literatuur. Weet je nog niet zo zeker of wetenschapscommunicatie iets voor jou is? Kijk dan vooral het eerste inspiratiefilmpje, waarin een aantal neerlandici vertelt over hun ervaringen met verschillende vormen en publieken.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

Lokatie: MM04.610 (Maria Montessorigebouw) Radboud Universiteit

9.30 ontvangst
9.45 Inleiding: online tijdschrift Neerlandistiek – Marc van Oostendorp
10.00 Beginnen met bloggen – Marten van der Meulen
10.45 Publieksgericht schrijven – Gudrun Reijnierse
11.30 Vloggen voor beginners – Jörgen Apperloo
12.15 afsluiting

Is dit iets voor jou? Meld je dan aan op marten.vandermeulen@ru.nl.

NB: vanwege de coronamaatregelen is er beperkt plaats. Daarom krijgen studenten Nederlands (universiteit of hogeschool) voorrang. Andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden, en komen dan op de wachtlijst. Mocht er plaats over zijn, dan kunnen ook deze mensen misschien meedoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close