Helios update XXI

HELIOS UPDATE XXI

Boeken bestellen / ALV / Picknick

Lieve Helioot, 

In de laatste update, die van bijna twee maanden geleden, schreef ik dat het niet mijn laatste zou zijn. Ik verplichtte mezelf om nog zeker een paar regels aan je te schrijven, voordat mijn opvolger je zou gaan bestoken met e-mails. Bij dezen. 

Traditiegetrouw – er zijn weinig updates die niet zo begonnen – zal ik het hebben over het eten van de dag. Het idee voor deze regels borrelde namelijk op tijdens het eten van de bladeren van een artisjok (was mijn eerste ervaring met artisjokblad, best lekker!) Thuis moet ik het nog eens proberen, want aan het zwembad hier in Frankrijk (in de zon) smaakt alles natuurlijk goed. (Okay dat was maar heel kort over het eten, gelukkig!)

Mijn stukje in deze update is eigenlijk alleen maar goed voor twee dingen: jullie bedanken voor het lezen en het stokje overdragen aan mijn opvolger. 

Lieve Helioot, 

Bedankt voor het ontvangen en het lezen van de updates. Ik heb het iedere keer weer als een soort spannend en/maar vooral leuk ervaren om een stukje voor je te schrijven. Voor elke ‘deadline’ kreeg ik toch enige stress (de grootste oorzaak van het hele eten-beschrijvingsritueel, maar ik had er vooral lol in om te tikken voor je. Hopelijk heb jij de updates met plezier gelezen en heb je er planning-wise ook wat aan gehad. 

Dank dus nogmaals voor je aandacht. 

Nu is het tijd om het update-stokje over te dragen. De PR krijgt een update! Vanaf heden zal Lars zijn uiterste best doen om updates te tikken en in je mailbox te duwen. Ik wens hem veel plezier toe met het schrijven en weet zeker dat hij je goed en leuk up-to-date gaat houden. 

Tot gauw! 

(Normaal zei ik nu: ‘namens bestuur 96’, maar omdat dit toch een soort van mijn afscheid is in deze hoedanigheid…)

Liefs en kus (virtueel)

Sam

En dan is het nu mijn beurt om mijn allereerste Helios update te gaan schrijven. Als alles goed gaat op de ALV mag ik jullie een jaar lang voorzien van updates, evenementen op Facebook en prachtige Instagram kiekjes. Het is een enorme eer om dat te mogen doen, maar het is ook best een spannende taak moet ik toegeven, helemaal als ik denk aan de prestaties van mijn voorgangers. Vooral de update schrijven vind ik behoorlijk spannend. Gelukkig heb ik van Sam wat handige tips gekregen en zoals jullie merken, het eerste stuk staat op papier. Snel door dan maar! Een echte introductie van het kersverse bestuur (mogen we onszelf al echt bestuur noemen?) volgt later wel, deze update is inmiddels al veel te lang. Het is nu tijd voor waarvoor jullie dit waarschijnlijk lezen, Helios nieuws. 

Boekverkoop met korting

Het is weer tijd om boeken te kopen! Veel liever geef jij je geld natuurlijk uit aan een lekkere zomerse cocktail of een goudgele rakker in de Gaeper. Heb jij even geluk! Via Helios is het namelijk weer mogelijk je studieboeken te kopen met flinke korting! Zo bespaar je op een simpele manier wat knaken. Boeken bestellen kan via de volgende link: https://www.athenaeum.nl/studieboeken/studieverenigingen/#A 

Selecteer UvA-HELIOS en kies daarna welke boeken je wil bestellen. De boeken kunnen na bestelling opgehaald worden bij Athenaeum. Wanneer dat kan hoor je van ons of van Athenaeum.

Introductieweekend Venlo

Dan volgt er nu zeer verdrietig nieuws. Ons geliefde weekendje weg aan het begin van het jaar kan door de maatregelen om het coronavirus in te dammen helaas niet doorgaan. De traditie wordt verbroken. Dat we Corona serieus moesten nemen wist ik al toen Soldaat van Oranje werd geannuleerd, maar dat onze traditie om met eerstejaars naar Venlo te gaan ook verbroken zou worden had ik nooit verwacht. We waren al begonnen met de voorbereidingen, maar door de extra maatregelen hebben we het weekendje toch moeten annuleren. We balen enorm natuurlijk, maar we willen geen risico nemen en ons netjes aan de regels houden. Gelukkig staan er nog genoeg andere leuke activiteiten op de planning dit jaar en wie weet kunnen we later alsnog richting Venlo om onze friet-eieren te eten. Soldaat van Oranje gaat immers binnenkort ook weer van start. 

ALV: dinsdag 3 september 17:30, Zoom

Op 3 september is het weer tijd voor een algemene leden vergadering. We kunnen geen ruimtes reserveren bij de UvA dus is de vergadering online via Zoom. Zorg dat je comfortabel zit, pak wat te eten en drinken en log in om je stem te laten horen. Bestuur 96 zal het jaar afsluiten en kandidaatsbestuur 97 zal de plannen voor aankomend studiejaar presenteren. We hopen jullie allemaal te zien op Zoom! 

Picknick: dinsdag 3 september 20:00, Westerpark

Vanwege het feit dat we niet weten tot wanneer de nieuwe regels voor studievereniging van kracht zijn hebben we besloten de cobo uit te stellen. We willen toch wat leuks doen en daarom lijkt het ons gezellig om na de ALV als vriendengroep samen te komen in het Westerpark. Neem je eigen kleedje mee, dan regelen wij wat lekkere hapjes en drankjes. De exacte locatie zullen we later via whatsapp en Facebook delen. Voor (nieuwe) leden die nog niet in onze whatsapp groep zitten en dat wel graag willen, stuur ons een appje of mail ons even dan maken wij het helemaal in orde.

Zo dat was hem dan weer, de allerlaatste Helios update van Sam en de allereerste update van mij. Bestel snel even je boeken, noteer de ALV en picknick in je agenda en leg je telefoon of laptop snel weer aan de kant om te kunnen genieten van je rust en het mooie weer. Hopelijk zien we jullie snel!

Hartelijke groet,

Bestuur 96

Kandidaatsbestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close