Helios Update 28 januari 2019

Ja dames en heren van het goede leven, trek jullie bouwvakkers overall of winterjas maar weer uit. Een e-mail op de maandagmiddag, wat is er nu weer aan de hand? Je favoriete tweewekelijkse nieuwsbrief, dat is er aan de hand. Niet meteen ‘dat is leuk’ roepen, dat weet je nog helemaal niet. Als je in de UB, op werk of een andere serieuze plek bent, zet je gewichtige smiley op je beeldige face, en lees gauw verder. 

DONDERDAG 31 JANUARI; DE TAALBEHEERSING VAN TEGENWOORDIG

Donderdag 31 januari zullen wij het lustrum voortzetten met een vakinhoudelijke avond over de stand van de taalbeheersing. Na lustrum vieringen van de letterkunde en taalkunde is het nu de beurt aan de taalbeheersing, en zodoende is deze avond dan ook omgedoopt tot ‘de taalbeheersing van tegenwoordig.’ Hoe is het gesteld met dit vakgebied en waar wordt momenteel onderzoek naar gedaan? We zullen dit niet bepaald vragen aan de jeugd van tegenwoordig, maar wel aan dé taalbeheersers van tegenwoordig: eminente sprekers van onder meer de universiteiten Groningen, Nijmegen en Leiden zullen acte de présence geven (kijk voor de sprekers op de www.heliosamsterdam.com of op de Facebookpagina). Jullié zullen aanwezig zijn als publiek (de zaalbeheersers van tegenwoordig – sorry), en bij de na-borrel zal blijken of jullie zelf ook ware taalbeheersers zijn – zo niet, afvoeren.

WAAR; Doelenzaal, Universiteitsbibliotheek van Amsterdam (Singel 425)

PROGRAMMA;  18.15 Inloop; 18.30 Aanvang sprekers (er is een pauze); 21.00 Borrel

DONDERDAG 7 FEBRUARI; BORREL MET VOS; HELIVOS, LET’S GET SPANISH

Donderdag 7 februari zullen we onze krachten bundelen met de studenten taalwetenschap – of ‘linguistics’, zoals we sinds een aantal jaar van de hoge magistraten moeten zeggen. We will unite, excuus, we zullen ons verenigen rondom het thema ‘Let’s get Spanish’, gezien onze beider bestemmingen van de reis dit jaar. Verwacht Spaanse spijzen, Spaanse dansjes en Spaanse hartstochten, elkaar versterkend tot een extatische apotheose. Wat die apotheose precies is, is voor ons ook nog een verassing.

WAAR; Café de Gaeper

WANNEER; Donderdag 7 februari, 21:00 uur

VERDER; LUSTRUMLANDING

Het ligt nog in de toekomst (leuke woordgrap, zo zal binnen een paar zinnen duidelijk worden), maar op donderdag 14 februari zullen we de lustrum festiviteiten afsluiten met een zinderend feest. Dit feest zal plaatsvinden in Club Yolo, en vieren we samen met studieverenigingen Kleio en Kanvas, die beiden voort zijn gekomen uit Helios. Met dit feest willen we vooruitblikken op de komende honderd jaar Helios, en we zullen aldus afreizen naar het jaar 2118. Trek je mooiste outer space outfit aan en vier met ons de toekomst! Dr. Love fluistert me net in dat dit ook nog eens Valentijnsdag schijnt te zijn, dus als de sterren en planeten gunstig staan vind je misschien ook nog geluk in de amore.

Dit mieterse feest is GRATIS, maar schrijf je dan wel even in via onderstaande link. https://docs.google.com/forms/d/1rTNVngoTScdj2Loxw_hy7n61r3hhNCcCyBtQ0_xs36I/edit?fbclid=IwAR2z0_yy5wg_TOlMaeNIe0_fjaNp4bXU2PoH0SRjBxqwYHgPeVpwAGTjZSs

WAAR; Club Yolo, Amstel 178

WANNEER; Donderdag 14 februari, 22:00 uur-04:00 uur

IN MEMORIAM;

Tot slot een droevig bericht. Op 3 januari is overleden Mieke Schreurs-Braem, voor de meeste Venlonaren beter bekend als Mie, en voor de Venlo-gangers van Helios als ‘Mie van het frietei’. Mie was weduwe van de bedenker van het frietei, de fameuze Venlose snack die menig Helioot in vervoering heeft gebracht: een gehalveerd gekookt ei omhuld door een laag kerrieragout en paneermiddel, wat vervolgens met een plons in de frituur wordt geworpen. Mie verkocht deze traktaties tot op hoge leeftijd nog zelf in Automatiek Picadilly, maar zal dit nu aan haar kinderen moeten laten. Mie is 86 jaar geworden.

EINDE, START DE AFTITELING.

Liefs, Ons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close