Helios Update 10 december 2018

Aan jou,

De tweede helft van december komt in zicht, en dat betekent: kerst. Houd dat woord even vast lezer, kerst. De tweede helft van december betekent ook tentamens, en dat betekent weer minder Helios, aangezien bepaalde mensen voor bepaalde dingen moeten leren op bepaalde dagen. Geen ingewikkelde formule, ook niet voor neerlandici. Dit betekent ook een kortere nieuwsbrief en dat is mooi, want dan kan ik wat langer kijken naar mijn overbuurman die opnieuw op de stoep bezig is waar ik recht op uitkijk. Hij is al dagen bezig zijn scooter te repareren en hem zien worstelen is vermakelijk, maar ik voel ook licht medelijden, een gevoel waarvan ik niet had verwacht dat hij het ooit nog bij me zou oproepen. Maar goed, ter zake.  Balkje 2

DONDERDAG 13 DECEMBER; NIETS

Donderdag 13 december gaan we helemaal NIETS doen. Wil jij hier bij zijn en ook niets doen? Verlaat deze dag de woonstee niet, blijf lekker in bed, op de bank of in bad liggen, en jij bent erbij! Ga donderdagavond lekker wat voor jezelf doen, doen wij ook.

WAAR; Huh?

WANNEER; Wat?Balkje 2

VRIJDAG 21 DECEMBER; KERSTGALA FGW

Vrijdag 21 december verplaatsen we ons met álle studieverenigingen van de geesteswetenschappen naar de Tolhuistuin voor het kerstgala. De ingrediënten zijn: een kerstman, euforie, kaartjes voor slechts €10,-, Amsterdam- Noord, dansjes en pure hartstocht. Maak hier zelf maar een coherent verhaal van. (Voor de wildebrassen, voeg strippers, dwergwerpen, naakte worstelaars en wit goud toe aan je verhaal. Je bent dan waarschijnlijk intussen wel op een ander feestje beland.) (Breek mijn huis a.u.b niet af.)

Jij móét bij dit kerstgala van de FGW aanwezig zijn, anders zal je leven niet compleet zijn. Inschrijven was nog nooit zo makkelijk (denk de stem van Frank Lammers), doe dit via onderstaande link:

http://www.ses-uva.nl/gala-ticket/?fbclid=IwAR1riLmdUoSsa1vd4sp4X1T09O2r-cNnzUhIWGgPaBa2dig5acKOtfNnlvU

(Het Helios bestuur zal voorafgaand aan dit festijn nog ergens gaan voorbeschouwen met één of meerdere alcohols, en jullie zijn hierbij ook welkom. Hierover later meer op de Facebook.)

WAAR; Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

WANNEER; Vrijdag 21 december 10;00 uur tot 04:00 uurBalkje 2

HELIOS MUY MADRID

Namens de reiscommissie;

Van 29 mei tot en met 3 juni is het zo ver: De Grensoverschrijdende Helios Muy Madrid Reis 2019! Je leest het goed: we hebben Spanje als besluit genomen. In deze prachtige hoofdstad kun je overheerlijke tapas eten, sangría drinken en genieten van de Spaanse zon.
Wil jij ook een Holiday in Spain? Voor slechts 299 euro kun jij mee op deze onvergetelijke studiereis. Je kunt je inschrijven vanaf vrijdag 7 december tot en met vrijdag 21 december. Om je aan te melden stuur je een mail naar heliosreiscommissie@gmail.com
De reiscommissie zorgt ervoor dat je schoenen niet worden gejat (en anders maakt dat niet uit, want er is nog wel wat).

WAAR; Madrid

WANNEER; 29 mei tm 3 juniBalkje 2

OPROEP NAMENS VOOYS: Publiceren in Vooys? Thema: Globalisering

Tijdschrift Vooys nodigt wetenschappers én aanstormend talent uit om hun wetenschappelijke inzichten te delen rondom het thema globalisering en de effecten daarvan in relatie tot de literatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tegenstelling tussen stad en platteland, lokaliteit en globaliteit, maar ook aan onderwerpen als de vluchtelingenproblematiek of kosmopolitisme. Het thema mag dus breed opgevat worden, we zijn vooral heel benieuwd naar jóuw ideeën.
N.B. We zijn zowel op zoek naar artikelen in relatie tot de moderne als de historische (Nederlandse) letterkunde.

Stuur een abstract in van jouw (idee voor een) artikel (maximaal 4000 woorden) of wetenschappelijk essay (maximaal 3000 woorden), en wie weet heb jij straks een publicatie in tijdschrift Vooys op je naam staan.

Wij ontvangen abstracts graag vóór 5 januari. De eerste versie van het artikel zul je, als je abstract aangenomen wordt, begin mei 2019 moeten aanleveren.

Informatie over het aanleveren en de gewenste vorm van je abstract is te vinden op onze website: http://tijdschriftvooys.nl/voor-auteurs/Balkje 2

This is the end/ Beautiful friend/ This is the end/ My only friend, the end (cred. The Doors). Daar staan we dan, weer aan het eind gekomen. Je verwacht het niet, en juist daarom komt het zo hard binnen. Veel tentamen succes en we zien jullie allemaal graag de 21e bij hét feest van het jaar. O, nog een laatste persoonlijke tip van je PR, luister naar Het Goede Doel. Ze blijken naast het verwarrende ‘Vriendschap’ en party banger ‘België’ best mooie liedjes te hebben gemaakt. Een openbaring.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close