Helios Update 8 oktober 2018

Het was een hectische week. De vorige Helios Update scheen een onleesbaar lettertype te hebben, de lettergrootte zou te klein zijn geweest (wat?), en de hele handel bleek in sommige mailboxen maar half zichtbaar. Deze feedback kwam niet tot me via een UvA evaluatieformulier, maar op nogal brute wijze. Ik had me graag ingebeeld dat jullie teleurgesteld en licht snikkend, loerend door een vergrootglas dat nat was van de bittere tranen, alsnog koortsachtig aan het proberen waren de schijnbaar onleesbare nieuwsbrief te ontcijferen, de werkelijkheid was dat een deel van jullie mijn huis bezetten. De bezetting van het PC Hoofthuis had blijkbaar inspirerend gewerkt, en het feit dat mijn adres in de donkere krochten van het wereldwijde web zwerft, hielp ook niet mee. Weer geïnspireerd op de 95 stellingen van Luther trof ik op mijn voordeur gespijkerd jullie ‘1 stellingen’ aan; de Helios Update moest weer leesbaar worden. Ik vond dit een lastige eis, waarover ik eerst met jullie op neutrale gronden in debat had willen gaan, toen een van de bezetters met een wrede glunder op zijn gezicht mijn opgezette Schotse Hooglander uit het raam hield, klaar om dit prachtbeest met een noodvaart naar beneden te laten storten. Toen besloot ik uiteraard om een principiële knieval te maken, en zie hier het resultaat. De Helios Update, lettertype Arial, lettergrootte 11, regelafstand 1,5. Geniet er maar van, stelletje schoften!

Balkje 2

BORREL FEAT KANVAS

Aangezien we afgelopen donderdag in de Gaeper vegetarische bitterballen voorgeschoteld kregen, verplaatsen we onze deze week voor de borrel naar de Richel. Bij vegetarische bitterballen eindigt slechte smaak en begint overlast; ondergetekende heeft erg zijn best gedaan het lekker te vinden, maar ook mijn fantasie kent grenzen. Eenmalig in de Richel dus, waar deze avond ook Kanvas borrelt, wat een toeval! Nee dat is het niet, dit hebben we afgesproken, en dat van die vegetarische bitterballen was ook een grapje, ze waren best oké. In theatercafé de Richel zullen we lekker blenden met de studenten kunstgeschiedenis, waarna zij ons aan het eind van de avond, diep onder de indruk van onze gelaagde persoonlijkheden, een staande ovatie geven en smeken om de week erop weer te komen, wat we vervolgens vriendelijk doch kordaat zullen afwijzen, zin in! Dresscode: money.

Waar; Café de Richel

Wanneer; Donderdag 11 oktober, 21:00 uur

Balkje 2

COMMISSIE AANMELDINGEN

Meld je nog snel aan voor een van de commissies van Helios, te weten de toneelcommissie (geleid door de lieftallige Annabel), de reiscommissie (geleid door de betoverende Daniël), het kookcomité (geleid door de inspirerende Sophie) en de activiteiten/feestcommissie (geleid door fashion goeroe Jelle). Grijp deze kans voordat je weer een jaar moet wachten op deze unieke gelegenheid, en stuur een kort mailtje naar helios-fgw@uva.nl. Kijk voor meer informatie op de website (www.heliosamsterdam.com), stuur een mailtje of spreek een van ons aan, vinden we leuk.

Balkje 2

BORREL

Denk aan palmbomen, denk aan scroppino’s zover het oog reikt, denk aan Dries Roelvink die gedressed in befaamde gele zwembroek zijn club banger ‘Ik kom eraan’ ten gehore brengt, en denk aan het 95e Helios bestuur dat elkaar topless zonnend met kokosolie aan het insmeren is op een hagelwit strand. Goed, dat was even een fijne dagdroom toch? Het heeft verder niets met deze borrel te maken, maar ik heb ook een uitlaatklep nodig om mijn emotioneel complexe en intellectueel uitdagende dromen te kunnen uiten. Wellicht trekt de gemoedstoestand waar mijn droom je in heeft doen belanden je ook nog eens over de streep om naar deze borrel op 18 oktober te komen. Kleine kans, maar het valt te proberen.

Waar; Café de Gaeper

Wanneer; Donderdag 18 oktober, 20:00 uur

Balkje 2

Je hebt het einde van de Helios Update gehaald, wat zijn we trots! (Tenzij je gelijk naar beneden hebt gescrold en de helft niet hebt gelezen, maar dan heb je ook de geniale grap en de tot nadenken stemmende zin gemist, die ik op respectievelijk 1/3 en halverwege deze update heb geplaatst. Dus in dat geval heb je alleen je zelf er mee, wil ik maar zeggen.)

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close