Helios Update 15 oktober 2018

Ik heb last van concentratieproblemen, Helioten. Voorbeelden van veroorzakers van concentratieproblemen zijn een lekkend plafond en een pijnlijke enkel, maar ook een wijkbeheerder genaamd Xavier, die vandaag de hele dag rondom het huis cirkelt op zoek naar mogelijke gevaren voor de brandveiligheid. Een hele geruststelling maar ook afleidend, dat mogen jullie best weten. Verder begrijp ik dat jullie de hele dag smachtend op deze Helios Update zaten te wachten, ik had er zelf ook last van. De berichten op Facebook, galmde de gang waar ik door liep, zijn nog niet genoeg. Bij de slager pakte ik een rookworst, hij fluisterde: ‘de mensen willen méér Helios.’ Bij deze dus, de Helios Update. Gooi die handjes in de lucht voor een kortstondig moment van vreugde, en daarna… Geniet!

 

Balkje 2

DONDERDAG 18 OKTOBER BORREL

Godverdomme, weer een Helios borrel, houdt het dan nooit op? Tja, wie zal het zeggen? Ik, en ik zeg: nee. Donderdag 18 oktober maken we elkaar in de Gaeper weer het leven zuur met onze kutgrappen en oninteressante, slecht vertelde vertalen. Leuk! Is er nog een thema op deze 18e oktober, aldus Gerard Reve, had hij nog geleefd, en was hij lid van Helios geweest? Nee Gerard, dat is er niet. We hebben ons best gedaan iets te verzinnen, maar met 18 oktober valt werkelijk waar niets uit te halen. Tenzij jullie de ‘Alaska dag’, de ‘meest laattijdige zomerdag van de eeuw in 1921 in Ukkel’, of de verjaardag van Rita Verdonk willen vieren (Bron: Wikipedia). Wij zullen je niet tegen houden, en je gewoon blijven waarderen als mens.

WAAR; Café de Gaeper

HOELAAT; 20:00 uur

Balkje 2

ZATERDAG 27 OKTOBER HISTORISCH MET HELIOSCH – NACHT VAN DE GESCHIEDENIS

Hoe vind je nou eigenlijk zelf dat het gaat? Wat gaat er door je hoofd heen als je op zaterdagavond onderuitgezakt op de bank naar Hart van Nederland ligt te kijken, terwijl je vanuit je ooghoek ziet dat de kat weer op je bed aan het kotsen is? Precies, dat je te weinig doet met je leven! Juist, dat je jezelf meer moet uitdagen! Omdat wij erg begaan zijn met jullie zullen we een helpende hand bieden. In het kader van ‘utile & dulci’ zullen we op zaterdagavond 27 oktober afreizen naar het Rijksmuseum voor de ‘Nacht van de geschiedenis’. Tussen 20:00 uur en 00:00 uur zullen er hier lezingen, quizzen, debatten en andere festiviteiten plaatsvinden, en gasten zijn onder meer NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch, feministe Hedy D’Ancona, fotograaf Sacha de Boer, schrijfster Nelleke Noordervliet, maar ook rappers Fresku en Akwasi (zie voor het complete programma onderstaande link). Als klap op de vuurpijl hebben wij een korting voor je geregeld waar de Aldi jaloers op zou zijn: in plaats van de reguliere 25 euro ben jij er al bij voor slechts 12,50. Wacht niet langer, en vul het onderstaande Google formulier in; er zijn slechts een beperkt aantal plekken!

DEADLINE AANMELDEN; VRIJDAG  19 OKTOBER

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelaMrNn-xuiB_mce3P8IArQuPNHiFYesJ_Zb-6v91lYIgtRQ/viewform?usp=sf_link

https://www.rijksmuseum.nl/nl/nacht-van-de-geschiedenis/programma-nacht-van-de-geschiedenis

WAAR; Rijksmuseum

HOELAAT; 20:00 uur

Balkje 2

WOENSDAG 31 OKTOBER HALLOWEEN FEEST

Spits je oren, en laat de komende zinnen tot je door dringen als ware ze voorgelezen door mijn warme, charmante en betoverende stem.
Aanstaande 31 oktober organiseert Helios samen met Etcetera, Mare Nostrum & Vos een spetterende knalfuif, namelijk een Halloween feest. Omdat wij geld zat hebben ben je er al bij voor slechts 5 euro, en omdat wij pure klasse uitstralen vindt deze magische avond plaats in ‘Club YOLO’. Schrijf je in via de onderstaande link en maak je moeder trots!

https://goo.gl/forms/NlIO8veWBDVm9CBi2

WAAR; Club YOLO (Amstel 178)

HOELAAT; 22:30 – 03:00 UUR

Balkje 2

VACATURE

Regioplan Beleidsonderzoek zoekt Bureau-assistent (Nederlandse Taal & Redactie)
Studentenbaan 8-16 uur per week per z.s.m.

Heeft de Nederlandse taal voor jou geen geheimen en lijkt het je leuk om naast je studie een bijbaan te hebben waar je alvast met taal en redigeerwerk aan de slag kan?

Wij, het secretariaat van Regioplan, zijn op zoek naar een ondersteunende collega voor 1 à 2 dagen per week. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het lezen, redigeren en eventueel opmaken van offertes en onderzoeksrapporten. Daarnaast zijn er ondersteunende taken.

Jij zit in het derde of vierde jaar van een relevante hbo-/wo-opleiding. Je beheerst de Nederlandse taal perfect en hebt een oog voor detail als het gaat om spelling, grammatica en opmaak. Je hebt ervaring met Word, Office 365 en SharePoint. Je bent sociaal vaardig en staat voor de kwaliteit van je werk.

Wij bieden een interessante bijbaan op loopafstand van het Amsterdam Centraal. Het secretariaat is het ‘verkeersknooppunt’ binnen Regioplan. We werken hard, maar in een goede collegiale sfeer. Je treft bij ons collega’s die net zo gek op taal zijn als jij.

Reageren voor 18 oktober 2018. Belangstelling? Kijk op onze website: www.regioplan.nl

Balkje 2

Veel te vroeg van ons heengegaan is deze Helios Update van 15 oktober, hij is alweer klaar. Pak die zakdoeken en laat die tranen maar lopen. Jacques Herb zong in 1972 ‘een man mag niet huilen’, maar Jacques loog. Dat mag best hoor! Over twee weken weer een nieuwe Helios Update, in plaats van elke week. Nieuw beleid vanuit Den Haag, zakkenvullers zijn het! NEPPARLEMENT!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close