HELIOS UPDATE XI

Leesclub / Bienvenido de nuevo beber para Daniël / Podiumavond / Boekverkoop semester 2

Vandaag is het ‘blue Monday’ ofwel deprimaandag, de dag van het jaar waarop men zich het meest neerslachtig, treurig of weemoedig voelt. Cliff Arnall bedacht deze dag aan de hand van zijn eigen wetenschappelijke formule, die volgens de Britse Mental Health Foundation luidt:Afbeeldingsresultaat voor blue monday formula (maak je verder niet druk om die formule)

Arnalls theorie is dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop men beseft dat: de goede voornemens echt mislukt zijn; de vakantie heel ver weg is; de dagen nog steeds donker zijn. En het is maandag, de eerste dag van de werkweek… Wat mij betreft een valide theorie, maar wie ben ik om hier iets van te vinden? Ik ben een jongen die deze maand een jubileum vierde waar ik enerzijds best trots op ben en waar ik me anderzijds een beetje voor schaam. Zeven jaar al speel ik een behoorlijk verslavend strategie-spelletje op mijn telefoon. Van het weekend haalde ik wat tot nu het hoogst haalbare is: de legendarische divisie; een lavendelkleurig, glimmend schildje achter mijn alias……

Tijd om over te gaan op wat echt belangrijk is: de activiteitenplanning van je favoriete vereniging, je tweede thuis.

Donderdag 23 januari – Leesclub: Alle Tijd

Alle tijd had je om Ronald Gipharts nieuwste boek te lezen voor aankomende donderdag. Inmiddels begint de tijd te dringen. Vierhonderd bladzijdes ruim beslaat de roman over vriendschap, de dood en het leven. Donderdag bespreken we met Jan Rock onze leeservaringen en we hopen dat je erbij bent. Helios zorgt voor een drankje en snackje.

Wanneer: Donderdag 23 januari, 17:00 – 19:00 uur

Waar: Multatulihuis, Korsjespoortsteeg 20, Amsterdam

(Ook) Donderdag 23 januari – Bienvenido de nuevo beber para Daniël

Elke week kregen we wel een berichtje van hem, omdat hij Helios zo miste; zo’n last van #fomo had; zo graag weer een IJwitje of Mooie Nel wilde bestellen in de Gaeper. Vanaf heden geen getreur meer voor hem, want hij is terug in Hollanda. En daarom herwelkomen wij hem donderdag met de welkom terug Daniël borrel. Zou hij met de stoomboot over de Amstel komen tuffen en aanmeren bij de stopera of pakt hij zijn stalen ros. Ons kan het niks schelen, als hij er maar bij is. #WelkomterugDaniël

Wanneer: Donderdag 23 januari, 20:00 – 01:00 uur

Waar: Café de Gaeper, Staalstraat 4

Woensdag 12 februari – Podiumavond

Het is een van de leukste activiteiten van het jaar en ik kijk er al sinds de laatste editie enorm naar uit. Over ruim drie weken is het tijd voor een nieuwe podiumavond. Het werven van talent uit onze eigen kweekvijver is dan ook weer begonnen. Kun jij zingen, toneelspelen, heel goed een grap maken, een verhaal vertellen, dansen of iets anders kunstzinnigs en wil je dat aan heel Helios laten zien? Meld je dan aan door een mailtje te sturen met daarin een korte beschrijving van jezelf en je act. Wil je niets van bovenstaande opvoeren op het mooiste mini-podium van Amsterdam, kom dan laten zien en horen hoe onwijs goed je in je handen kunt klappen voor je vrienden.

Wanneer: Woensdag 12 februari, 20:15 – 23:00 uur

Waar: Kapitein Zeppos, Gebed zonder End 5

Reminder: boekverkoop semester 2

De boekverkoop voor het tweede semester is in volle gang. Heb je nog geen boeken besteld, maar heb je wel boeken nodig? Bestel alles wat je nodig hebt bij Athenaeum via deze link http://mindbus.go2cloud.org/aff_c?offer_id=65&aff_id. Je hebt nog tot 28 januari om dit te doen, maar wacht niet te lang!

Als het goed is ben je weer helemaal op de hoogte van wat er met Helios te doen is; krijg je knuistjes in je handen (of de rillingen, dat is aan jou) omdat je donderdag Daniël weer gaat zien en duik je nu heel snel weer terug je boek in zodat je Alle Tijd donderdag uit hebt en met ons kunt bespreken tijdens de Leesclub.

Het enige blauwe aan mijn blue Monday is trouwens mijn lichtblauwe Helios-trui waarin ik op de bank deze update voor je heb zitten tikken.

Zie je gauw!

Namens bestuur 96,

Liefs en x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close