Historisch met Heliosch – Canon in de kast

Wanneer: 13 juni 

Waar: Rijksmuseum 

Hoelaat: 14:00 tot 17:00 

Op woensdag 13 gaat Historisch met Heliosch naar het Rijksmuseum. Daar horen we alles over www.schrijverskabinet.nl, een uniek digitaal project rond een site met een oude houten kast vol portretjes van bekende en minder bekende schrijvers uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw. Lieke van Deinsen (Rijksmuseum) vertelt hoe ze de site heeft gemaakt. Ook laat ze zien hoe de reconstructie van de kast met auteursportretten tot stand is gekomen. We gaan veel horen over achttiende-eeuwse verzamelwoede, een buskruitramp en onverwachte vondsten. In het Rijksmuseum zien we een flink aantal van de oorspronkelijke schrijversportretten in het echt.

-We verzamelen bij de informatiebalie in het Atrium.
-Zorg dat je voor die tijd je tassen en jassen bij de garderobe hebt achtergelaten of in een kluisje gestopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close