Helios communiceert

Donderdag 11 januari 

17:00 tot 19:00 

P.C. Hoofthuis lokaal 1.04 

Tijdens deze lezing word je meegenomen door mw. Renardel de Lavalette in haar onderzoek naar verzet tegen metaforen in Britse politieke debatten. Zij zal uitleggen hoe metaforen niet alleen als een talig verschijnsel beschouwd worden, maar ook als een conceptueel fenomeen. Vervolgens wordt ingegaan op hoe metaforen in de politiek vaak doelbewust ingezet worden om bepaalde beelden of associaties op te roepen om anderen te overtuigen. Zo wordt in het Britse debat vaak over vluchtelingen gesproken als ‘waves’ of ‘swarms’ van immigranten om een negatief en ontmenselijkend beeld te schetsen van vluchtelingen.

In het laatste deel van de lezing zal dieper ingegaan worden op haar eigen onderzoek naar verzet tegen metaforen in Britse politieke debatten. Hoe wordt aan zulke metaforen weerstand geboden? Op welke manieren kunnen politici ingaan tegen zulke metaforen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close