Helios update 4

Podiumavond/ Absinterklaas/ taalquiz/ Heel Helios Bakt/ kerstkaarten

Lieve Helioot,

Wat gaat de tijd toch snel. Het is al bijna december, terwijl het voor mijn gevoel net september is. Ik ben zelf al druk bezig met het kopen van cadeaus voor de feestdagen, de kerstmuziek staat al aan en ik heb zojuist een hightech horloge gekocht vanwege Black Friday (ja dat begint ook elk jaar steeds vroeger). Ik heb zin in de feestmaand, maar ik weet ook dat het anders gaat worden dit jaar. Weinig familiebezoek, geen vuurwerk en misschien nog het ergste van allemaal; geen kerstdiner en kerstgala met Helios. Het zit allemaal niet mee, maar we gaan er toch iets moois van maken met elkaar. Een keer iets anders is misschien ook wel weer leuk, vandaar dat ik ook eens een update op woensdag verstuur en niet op maandag. Fuck de tradities.

Podiumavond: donderdag 26 november 20:00

Fieke is hard bezig om de laatste acts voor de podiumavond te downloaden en toe te voegen aan de video. Morgen om 20:00 gaan we live op YouTube! Iedereen kan komen kijken en chatten. Als de sfeer gezellig is kunnen we een after doen via Zoom. De link naar YouTube volgt later via de socials.

Absinterklaas: donderdag 3 december 20:00 – 22:00

Donderdag 3 december is het tijd voor het jaarlijkse Absinterklaas. Dit jaar gaan we digitaal met elkaar borrelen en gedichten voordragen. Het winnende gedicht komt in de volgende uitgave van Absint te staan, mega mieters dus! En voor iedereen die een gedicht schrijft heeft Absinterklaas een klein cadeautje. Pak dus pen en papier en begin alvast met het schijven van je mooiste gedicht.

NNP lezing kindertaal: vrijdag 4 december 13:30

Studievereniging Nieuw Nederlands Peil (Leiden) organiseert digitaal een lezing over kindertaal en taalverwerving. Helioten met interesse kunnen digitaal meekijken. De link naar de lezing zal te vinden zijn op de Instagram van Nieuw Nederlands Peil (@nnplaatjes).

Taalquiz: donderdag 10 december 20:00

Donderdag 10 december organiseert Helios de enige echte taalquiz! Via Kahoot en Zoom zullen wij gaan zoeken naar de Noam Chomsky van Helios. Voel jij je geroepen en wil je de quiz gaan winnen? Kom dan 10 december online via Zoom en hou je telefoon bij de hand om je antwoorden door te geven. Tot dan!

Heel Helios Bakt (feestdagen special): 17 december 20:00

Bakkers klaar? Bakken maar! Het is weer tijd voor een editie van Heel Helios Bakt. Maak een mooie vlog van maximaal 5 minuten waarin jij je favoriete taart bakt, je jouw favoriete kerstgerecht kookt of je de perfecte snack maakt voor pakjesavond. Wat je gaat maken bepaal jij! Stuur voor 11 december je vlog naar: acsiehelios@gmail.com

Kerstkaarten voor ouderen

Helios wil dit jaar eenzame ouderen een hart onder de riem steken rond de feestdagen. Daarom doen wij mee met een actie om kerstkaarten te sturen naar ouderen die dit jaar niemand hebben om de feestdagen mee te vieren. De ouderen hebben het dit jaar door corona extra hard nodig om een lief berichtje van iemand te krijgen. Stuur voor 15 december een kerstkaart naar onderstaand adres dan zorgt het Ouderenfonds ervoor dat de kaart bij de juiste persoon komt. Wie weet krijg je wel een lieve kaart terug als je je eigen adres in de kaart zet. Maak een foto van je kaart en enveloppe dan krijg je van Helios het geld van de postzegel terug!

Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort

Boekverkoop

Ook het tweede semester is het mogelijk om studieboeken te kopen via Helios en zo korting te krijgen. We zijn achter de schermen druk bezig om alles te regelen en we geven jullie zo snel mogelijk meer informatie over de boekverkoop.

Zo en dat was hem dan weer. Nog een fijne dag en tot snel!

Dikke knuffel,

Lars

Namens bestuur 97

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close