HELIOS UPDATE IV

Introfeest / Opgeven commissies + audities toneelstuk / Studeren met Helios / Crossing Border (Leesclub) / Halloweenfeest

‘Het kan altijd erger, Harm’ was het eerste wat ik vanavond hoorde, na net de Oudemanhuispoort uitgewandeld te zijn. Een man van middelbare leeftijd in een keurig, maar alledaags pak, met bruine lakschoenen aan en sokken hipper dan de gemiddelde man van zijn leeftijd ze draagt, fietste me al bellend (handsfree) voorbij en sprak die woorden. Vermoedelijk had hij het over de situatie van Harm die hij vergeleek met zijn eigen. Ik denk dat Harm met vervroegde herfstvakantie is gegaan en ergens in een subtropisch klimaat ligt bij te komen van de eerste zes werkweken. “Ik zit hier verdomme op de fiets in het koude Amsterdam, Hárm! Jij mag niet klagen over drie eventuele spetjes morgenochtend op Ibiza of waar je ook eigenlijk zit!” Geen idee of de beste man dit ook dacht, maar het zou kunnen toch….

Nu het hier al zulk hondenweer is (geweest) en de temperatuur ook niet echt meewerkt, zit er niets anders op dan lekker in je warme Helios-trui op de bank hangen, wanneer je niet een van onderstaande dingen met ons te doen hebt.

Dinsdag 8 oktober – Introfeest FMG

Morgen (vandaag, als je pas op dinsdagen je mail bekijkt) viert Helios de knallende afsluiter van de introductieperiode samen met de verenigingen Kanvas, Kleio en SES. Aan de deur bij Club Akhnaton kun je gewoon nog een kaartje kopen, mocht je dat nog niet gedaan hebben. We hopen je te zien om met ons en vele anderen de nacht naar een nieuw niveau te tillen.

Wanneer: Dinsdag 8 oktober, 23:00 uur – 04:00 uur.

Waar: Club Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25.

Opgeven commissies voor 15 oktober + audities toneelstuk

De commissieborrel van afgelopen donderdag was een succes. Met trots kunnen we vermelden dat alle commissies leden hebben geworven. Er is echter nog plek zat. Lijkt het je dus leuk om de buitenlandreis te organiseren; activiteiten te plannen; in het toneelstuk te spelen; of een potje te koken.. meld je dan alsnog aan voor één van de commissies. Je hebt hiervoor nog een weekje de tijd, dus je kunt er nog wat nachtjes over slapen. Je aanmelding kun je naar ons mailen (helios-fgw@uva.nl). Ook als je vragen hebt kun je die natuurlijk aan ons stellen. Stuur een mailtje of slide in the dm’s.

Heb je je aangemeld voor de toneelcommissie of ben je van plan dat nog te doen, dan is het goed om te weten dat het voornaamste deel van deelnemen aan de commissie bestaat uit spelen in het toneelstuk. Om te kijken welke rol bij wie past, worden er audities afgenomen. Dit klinkt heel serieus (is ook serieus), maar dit is absoluut niet bedoeld om je af te schrikken. Hoe meer auditanten, hoe leuker en des te meer kans op een geslaagd toneelstuk. Wanneer de audities zijn is nog niet bekend, maar je kunt je hier dus ook voor aanmelden.

Donderdag 17 oktober – Studeren met Helios

De eerste tentamenweek nadert en onvoldoendes liggen op de loer. Maar, niet gevreesd! Kom op donderdag 17 oktober de hele dag met Helios studeren in een chille setting en die onvoldoende kan het vergeten. In een lokaal op de zesde verdieping van het PCH kunnen we elkaar motiveren, stimuleren en helpen te studeren. Helios zorgt voor een kopje thee en een koekje of iets dergelijks.

Na een lange dag studeren heb je wel wat ontspanning verdiend. Een goede reden om met ons mee te gaan naar de Gaeper en even te chillaxen.

Wanneer: donderdag 17 oktober, 10:00 – 17:00 uur.

Waar: lokaal 6.31 in het PC-Hoofthuis.

Vrijdag 1 november – Crossing Border (leesclub)

Helios is uitgenodigd om met de master redacteur & editor mee te gaan naar Den Haag om daar het culturele evenement Crossing Border te bezoeken. Dit vindt van 29 oktober tot 3 november plaats op verschillende locaties in Den Haag. Op vrijdagmiddag 1 november krijgen wij de gelegenheid om schrijver en winnaar van de Libris Literatuurprijs Rob van Essen te ontmoeten. Hij bracht vorig jaar het boek De Goede Zoon uit en won voor dat boek de prestigieuze prijs. Tijdens de ontmoeting met Rob van Essen kunnen we het hebben over zijn bestseller. Dit evenement is dus de eerste leesclub van dit jaar. Zorg ervoor dat je het boek tegen die tijd gelezen hebt, zodat je kunt meepraten tijdens de meet & greet (wel zo leuk he). Meld je aan door dit formulier in te vullen https://forms.gle/TuKofwFUdHUYon366.

Wanneer: vrijdag 1 november, 14:00 uur.

Waar: Den Haag (locatie nog onbekend).

Woensdag 30 oktober – Halloweenfeest (costume party)

31 oktober is het Halloween en dat vieren we in de nacht van woensdag op donderdag met een costume party. Kaarten zijn nog niet in de verkoop, maar save the date voor dit griezelfeest!

Wanneer: woensdag 30 oktober, 22:30 – 03:00 uur.

Waar: Club YOLO, Amstel 178.

… Even later was ik rustig in de sprinter richting Uitgeest gaan zitten, ploft er zo’n hardprater met telefoon aan zijn oor naast me neer: ‘Ik ben 32, ik ga dat echt wel regelen. Hé joh, maak je niet zo druk, dat komt wel goed!’ riep hij door de coupé en telefoon tegen zijn vriend/vriendin/moeder/baas. Ik wilde net even mijn ogen dicht doen en tot rust komen. Maar gelukkig kan het altijd erger, Harm.

Liefs,

Namens bestuur 96

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close