Commissies

Activiteitencommissie

Lieve Helioten,

Sinds een week bestaat de nieuwe activiteitencommissie van Helios en die gaat ervoor zorgen dat jullie je niet hoeven te vervelen dit jaar! Ben je het zat om op regenachtige dagen alleen thuis te zitten? Wil je iets leuks doen maar heb je geen inspiratie of wil je gewoon even afleiding van die saaie studieboeken? Zorg dan dat je er elke activiteit bij bent en wij garanderen je een dag(deel) vol plezier en toffe herinneringen!

De allereerste activiteit zal plaatsvinden in december, later kunnen jullie daarover meer informatie verwachten, maar voor het zover is, stellen wij ons graag aan jullie voor, de commissieleden, inclusief wijze levensmotto’s zijn:

Laura (Voorzitter) ” ’t Kan verkeren.”
Ynke (Algemeen lid) “Laat je never nooit niet uit het veld slaan en zing waar nodig een vrolijk lied.”
Daniël (Penningmeester) “Een leugen is gewoon een goed verhaal dat iemand heeft verpest met de waarheid.”
Jelle (Algemeen lid) “Een dag uit je bed gekomen is een dag niet geleefd.”
Marieke (Secretaris) “Lachen is gezond.”
Naomi (PR) “All you need is love… nee grapje, alles wat je nodig hebt is kaas en chocola.”

Willen jullie ons en al je andere geweldigde studiegenoten nog beter leren kennen? Kom23658915_1744222758922657_3409249214334738993_n dan vooral naar de eerste activiteit in december 🙂
Heb je voor die tijd nog vragen, opmerkingen of wil je gewoon even gezellig kletsen? Schroom dan niet om ons aan te spreken of stuur een mailtje naar: acsiehelios@gmail.com (jawel, een nieuwe e-mail!!)

We kunnen niet wachten om jullie in december allemaal te zien!

Liefs,
De activiteitencommissie

 

Kookcomité

Helioten, opgelet! Ook het kookcomité is gevormd!

Kom het vieren bij een eerste kennismaking op 22 december aanstaande met de knotsgekke comitéleden: Marieke ten Have, Kate Wildschut, Esther van Andel, Ronja Hooijkaas en ik (Anjali Mahabier). Samen gaan we er een gezellige (klieder)boel van maken in de vorm van een kerstdiner.23795451_1745064042171862_2304619476654025664_n

PS mocht het jou lachen, gieren en brullen lijken om een etentje te organiseren in intieme sfeer door onder andere recepten uit te wisselen en deze uit te proberen (én te
hopen dat ze zullen slagen), schroom je dan niet om mij hiervan op de hoogte te stellen. Vragen, ideeën, tips en kritiek zijn ook welkom. Stuur een mailtje naar: helios-fgw@uva.nl t.a.v. het kookcomité.

Liefs!

 

Reiscommissie

Beste passanten, avonturiers en pelgrims,

De commissie die het hoogtepunt van het jaar mag organiseren, is weer gevormd: de reiscommissie mag jullie een onvergetelijke reis voorschotelen. In het verleden is Helios onder anderen naar Sevilla, Split, Porto en Marrakech afgereisd. Dit jaar gaan we weer 23799886_1747263968618536_473327539197402811_oontsnappen uit ons veilige nest binnen de ring van Amsterdam om een nieuwe stad te ontdekken. Marieke, Maayke, Floor en Lisa zullen de nobele taak van de organisatie dit jaar op zich nemen. Ben jij benieuwd waar de reis heen zal gaan? Hou onze facebookpagina in de gaten voor de studiereisbekendmakingsborrel!

Groetjes van de Reisco

 

Toneelcommissie

Beste Helioten, hierbij stel ik jullie voor aan de nieuwe toneelcommissie!

Dit studiejaar gaan wij weer samen met en voor jullie een prachtig toneelstuk opvoeren. Dit zal plaatsvinden op 7 juni in het knusse en gezellige Perdu, houd deze dag dus alvast vrij in je agenda! Onze ouderejaarsstudente Lotte Krakers heeft speciaal voor ons een prachtig en enorm spannend stuk geschreven. Om jullie alvast een klein beetje te verklappen: het gaat over de onder ons allen bekende auteurs Gerard Reve en Heleen van Royen. Deze twee compleet verschillende personen hebben, naast een fantastisch schrijversbrein, één ding gemeen. Beiden hebben heel wat spanningen meegemaakt vanwege een uiterst ingewikkeld liefdesleven en lieten daarbij hun partner in de schaduw staan. Hoe hebben de personages dit beleefd? En hoe zullen deze twee verhalen samenkomen? Je ziet het allemaal 7 juni in Perdu!

De toneelcommissie bestaat dit jaar uit voorzitter Nelson Addo, regisseur Thom Gerrits 23795759_1746062495405350_7403011259817548538_nen artistiek leidster Marit Groen. Om ons fantastische stuk in juni op te voeren zijn wij natuurlijk op zoek naar een aantal theatertalentjes die de rollen van de personages zullen vervullen. Denk jij dat je perfect past om één van onze spelers dit jaar te zijn? Houd Facebook in de gaten, want binnenkort kun je je aanmelden om auditie te komen doen!

Theatrale groetjes,
De toneelcommissie

 

Alumnicommissie

Helioten voor het leven. De alumnicommissie organiseert evenementen waar alle generaties Helioten bijeenkomen. Irshad Juman (verslaggever bij RTV Purmerend) en Clara Rekers (docente Nederlands op het St. Ignatius Gymnasium) zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

Kascommissie

De kascommissie controleert het financiële werk van Anjali Mahabier, onze penningmeester. Dit jaar zijn er vier Helioten die deze rol vervullen: Joris Wolterbeek, Anna Glazenborg, Kasper Bakker en Casimir Bomans.

 

Lustrumcommissie

We krijgen een nieuwe commissie dit jaar: de lustrumcommissie! Helios viert in december 2018 zijn 100-jarig bestaan (ja, we zijn echt zo oud) en dat kunnen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Wat deze grote lustrumactiviteit gaat worden, is helemaal aan deze commissie zelf.

De Lustrumcommissie bestaat dit jaar uit:

Lisa Vendrik, Joanna Den Blijker, Joris Wolterbeek en Lisa te Velde.

15 december 2018 is het precies honderd jaar geleden dat studievereniging Helios werd opgericht. Dat betekent dat onlangs ons lustrumjaar is gestart. Hiervoor is een lustrumcommissie opgezet, die in de periode van september t/m februari 2019 een aantal spetterende lustrumactiviteiten wil gaan organiseren. Momenteel zijn we bezig met het maken van het programma, waarin een feest, een podiumavond, borrels en studiegerelateerde evenementen niet zullen ontbreken. Wil je meehelpen, heb je een tip of een vraag? Stuur ons vooral een mailtje naar lustrumcommissiehelios@gmail.com!

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: