Bestuur 2017/2018

Wij zijn het vierennegentigste bestuur van Helios!

 

lisaVoorzitter Lisa te Velde

Lieve Helioten,
Ik ben Lisa, ook wel Veldje om verwarring met anderen te voorkomen, tweedejaars student taal en cultuur en zal dit jaar jullie voorzitter zijn! Vergaderingen leiden, knopen doorhakken en het overzicht houden zullen deel van mijn takenpakket zijn. Ook zal ik met de reiscommissie een fantastische studiereis organiseren voor jullie. Daarnaast kunnen de taalkundeliefhebbers genieten van de sprekers die ik ga uitnodigen voor de Taalcafé’s van Helios.
Natuurlijk doe ik nog meer dan studeren en voorzitten: ik zet graag mijn voeten op de dansvloer en hou daarnaast van avonturen en mezelf verliezen in een boek. Je kan mij altijd opfleuren met plaatjes van luiaards of internetgekkiefilmpjes.
Ik heb heel veel zin in komend jaar en zie jullie snel op een borrel, activiteit, of gewoon op het PC Hoofthuis!

 

laura

Vicevoorzitter Laura Spijkers

Lieve Helioten,
Ik ben Laura en ik ben 22 jaar. Nu de Lisa’s zich eindelijk omhoog hebben weten te werken tot de echte bazen, mag ik de functie van vicevoorzitter bekleden het aankomende jaar (gelukkig voor de Helioten die zulke drastische veranderingen echt niet aankunnen, begint mijn naam ook met een L). De kans bestaat dat wie dit leest geen idee heeft wie ik ben en dat kan best kloppen! Nadat ik een jaar Engelse Taal en Cultuur heb gestudeerd, heeft jullie vorig lieftallige bestuur mij gestrikt om een generatie Laura’s als vicevoorzitter te beginnen. Voor de gezelligheid ben ik daarom ook maar Nederlandse Taal en Cultuur gaan studeren. Als vicevoorzitter heb ik als functie mijn medebestuursliefjes het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken door alle opgegooide boekenballen te vangen die zij uit het oog verliezen. Daarnaast ben ik ook de kersverse voorzitter van de activiteitencommissie die dit jaar alle oude vertrouwde activiteiten zal plannen zoals natuurlijk het weekendje weg! Naast mijzelf overspannen werken ben ik ook dol op mijn allerliefste babykat Jane en is lezen in zowel Nederlands als Engels de reden van mijn bestaan. Jullie zijn allen welkom om met mij overmatig veel bier te drinken elke donderdag, maar koffie in de Leeuwenkuil vind ik ook niet erg.

 

Nelson2

Secretaris Nelson Addo

Beste Helioten,
Mijn naam is Nelson Addo, 21 jaar en tweedejaarsstudent Nederlandse taal en cultuur. Wellicht hebben jullie mij al gezien of gesproken op Pch of op een borrel, zo niet: Aangenaam. Komend jaar ben ik jullie secretaris. Dit houdt hoofdzakelijk in dat ik al jullie vragen en overige mails zal beantwoorden, notuleer tijdens vergaderingen en de boekverkoop regel. Ook ben ik verantwoordelijk voor al het lief en leed dat we delen via de Helios-Instagram. Tevens zal ik vier maal vol passie de leesclub organiseren in het knusse Multatuli Huis en de toneelcommissie leiden.
Naast student en secretaris ben ik een echt cultuurmens, in de breedste zin van het woord. Zo is vreemde landen bezoeken een passie. Afgelopen jaar was ik onder andere in Ghana, waar mijn vader vandaan komt, Thailand en Zuid-Korea. Seoel is echt een aanrader! Buiten dat ga ik ook graag naar musea, lees ik veel, werk ik bij Tuschinski en is uit eten gaan met vrienden echt een hobby van me, voor zover dat een hobby kan zijn.
Tot ziens op de borrel!

 

Anjali2Penningmeester Anjali Mahabier

Beste Helioten,
Mijn naam Anjali Mahabier en ik ben dit schooljaar jullie penningmeester bij Helios. Mijn voornaamste taak hierbij is het beheren van de financiën. Nu is Helios geen grote vereniging wat het overzichtelijk maakt, maar het is desondanks natuurlijk wel belangrijk dat het gebeurt! In praktijk betekent dit de boekhouding doen, subsidieaanvragen doen, begrotingen maken voor evenementen of andere activiteiten en mijn medebestuursleden van advies voorzien. Daarnaast zal ik in samenwerking met de kookcommissie een paar gezellige diners organiseren en is het mijn streven om twee keer voor jullie een fantastische spreker te regelen die ons iets meer bij kan brengen over communicatiekunde.
Natuurlijk heb ook ik hobby’s. Ik houd van reizen, schrijven, lezen, musea bezoeken, zwemmen en lezingen bijwonen. Zo ben ik laatst bijvoorbeeld bij een lezing geweest die ging over een Japanse schrijver die het in zijn verhalen heeft over het oneindig vermogen van de mens tot verandering en transformatie; over dat het in feite heel moeilijk is iets te zeggen over iemands leven op basis van wat hij geschreven heeft…
Dit lijkt mij een goed moment om de pen bij neer te leggen. Tot binnenkort op de borrel.

 

daimy2PR Daimy Comijs

Lieve Helioten,
Mijn naam is Daimy, 21 jaar, en ik zit in mijn tweede jaar van Taal en Cultuur. Dit jaar zal ik de functie van PR vervullen. Als PR ben ik verantwoordelijk voor de promotie van alle leuke evenementen die Helios organiseert en natuurlijk voor de Heliosmail. Daarnaast zit ik in de feestcommissie en zal ik dus deelnemen in het organiseren van alle gezellige feestjes van Helios/de Geesteswetenschappen. Oh en niet te vergeten: ik organiseer ook de podiumavond. Ik ben dol op muziek, maar zelf ben ik helaas niet gezegend met een gouden strotje, dus ga ik opzoek naar al het talent die zich onder jullie Helioten bevindt. En dan nog iets over mezelf. Ik ben dol op Stephen King boeken en (om even literair te doen) verlies ik mezelf ook graag in de boeken van Hella S. Haasse en Oek de Jong. Ook ga ik graag uit eten met vrienden en ben ik een echte filmfanaat (dus als je even gezellig wilt babbelen over nieuwe film van Wes Anderson: I’m your gal). Verder heb ik een hekel aan ochtenden, koriander en romantische komedies. Uiteraard heb ik superveel zin in dit jaar en hopelijk tot in De Gaeper.

 

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑